Trends en ontwikkelingen in het onderwijs

Schoon Maak Je Samen

Het belang van schoon is groot. Ontwikkelingen op het gebied van schoonmaak staan dan ook niet stil. Of het nu gaat om data driven of duurzaamheid. Welke trends en ontwikkelingen hebben volgens onderwijsinstellingen de meeste impact?

Maar liefst 53 facilitaire managers van MBO, HBO en WO instellingen hebben deelgenomen aan het onderzoek. Uit de top 3 van belangrijkste ontwikkelingen blijkt dat de schoonmaker centraal staat. Respect voor de schoonmaker staat namelijk bovenaan. Duurzaamheid staat op twee én duurzame inzetbaarheid sluit de top 3 af.

Wat gaat de toekomst daarnaast brengen; resultaatgericht schoonmaken of datagestuurd? Daar zijn de meningen over verdeeld. 1 op de 5 geeft aan dat het lastig is om de kwaliteit te meten bij resultaatgericht schoonmaken. Datagestuurd schoonmaken wordt echter niet door iedereen als oplossing gezien. Benieuwd naar deze én andere ontwikkelingen? Lees dan het volledige trendrapport.

Download het gratis trendrapport
Hago Trendrapport2022 Mockup2
boordevol interessante insights

Trends uit het onderzoek

Wat zijn de belangrijkste trend en ontwikkelingen in de schoonmaak binnen de onderwijssector? En hoe speel je daar op in? 

Download het gratis trendrapport 'Schoon Maak Je Samen'

Veel leesplezier!

90 %
erkent het belang van schoon
85 %
geeft aan dat zichtbaarheid van de schoonmaker het respect vergroot
6
op de 10 vinden materiaalgebruik en Zero-Waste het belangrijkste op het gebied van duurzaamheid
“Schoonmaak wordt vaak ondergewaardeerd – dat uit zich in opmerkingen als ‘schoonmaak kost veel geld’ – en eerder klagen dan complimenteren.”
Event - Duurzaam schoonmaken in het onderwijs

Donderdag 1 december organiseren we een hybride evenement waar trendwatcher Ruud Veltenaar deze trends vertaalt naar een inspirerend verhaal over de wereld die in transitie is. Wil je het beste van de wereld zijn, of het beste voor de wereld? Streef je naar succes of naar impact? Want is waarde creëren niet belangrijker dan geld verdienen?  

Aanmelden
Liggende Foto Ruud HAGO
Video

Vlog

Download nu gratis

Laat je gegevens achter en download het trendrapport

webinar
Slimmer schoonmaken in het onderwijs

In het webinar van Hago Next dat eind 2021 plaatsvond, is Smart Hygiene besproken. Een veranderende dynamiek op onderwijslocaties vraagt namelijk om flexibiliteit én efficiëntie. Het gebruik van data kan daar een enorme rol spelen.

Bekijk het webinar terug en leer meer over slimmer schoonmaken op basis van gebruikerssdata uit bewegingssensoren.