11-6-2019

Volg je hart. De antwoorden zitten in jezelf.

We zijn de schoonmakers van Nederland. Dat begint natuurlijk allemaal met onze mensen. Met hun tomeloze inzet en hun opmerkelijke verhalen. Zoals dat van Lia. Lia verhuisde van Zuid-Holland naar Groningen en nam Hago met zich mee. “Als je de ballen hebt om het te doen, dan moet je gaan naar waar je gevoel je leidt. En vragen om wat je wilt hebben.”

Zes jaar geleden kwam Lia bij Hago, als schoonmaakmedewerker bij MCi in Woerden. Ze vond er de leuke baan die haar hielp mee te draaien in de samenleving. “Bij MCi kwam ik in een fijn team en leerde ik Hago kennen als de werkgever die ik waardeer.”

 

Van Zuid-Holland naar Groningen

“Op een gegeven moment leerde ik mijn toekomstige man kennen. Uit Groningen. We zijn eerst een tijd gaan latten, maar op een gegeven moment wilde ik graag bij hem gaan wonen. Ieder weekend weer afscheid nemen viel steeds zwaarder.” Lia wilde wel naar Groningen, maar niet zonder Hago. Daarom stapte ze op haar objectleidster af en vroeg haar of Hago haar wilde helpen aan een nieuwe opdracht. Intussen bleef Lia zichzelf ontwikkelen en rondde ze een opleiding af, waarmee ze in Groningen graag iets voor zichzelf op poten wilde zetten. Naast Hago natuurlijk.

 

 Bij Hago blijven

“Hago is het beste bedrijf waarvoor ik ooit heb gewerkt. Daarom heb ik gevraagd of ik mocht blijven en in Groningen kon gaan werken. Er is natuurlijk een schoonmaak-cao waaraan alle bedrijven zich moeten houden, maar Hago gaat net een stukje verder voor mensen. Hago denkt mee en is bereid flexibel te zijn als dat nodig is. Dat is fijn en daarom wilde ik zo graag blijven werken voor dit bedrijf.” Zo zie je dat het loont als je vraagt om wat je nodig hebt.

 

Werken bij RUG

Lia werkt nu bij Rijks Universiteit Groningen (RUG) en zorgt daar dat studenten fijne collegezalen hebben om zich op hun diploma te kunnen focussen. De schoonmaakster heeft een goed afscheid gehad van haar collega’s bij MCi en in Groningen is ze in een warm nest terechtgekomen. In een groep met gezellige collega’s. Het leven in Groningen is nog even wennen, maar ook daar vindt Lia haar weg wel. Als ze haar hart maar blijft volgen.

 

Deel dit artikel: