18-2-2021

Tweede Kamerverkiezingen: dit zijn de plannen die de toekomst van een hygiënisch Nederland beïnvloeden.

Nog niet vaak vonden we hygiëne zo belangrijk als op dit moment. Nederland en de rest van de wereld hebben het afgelopen jaar een verandering doorgemaakt door COVID-19 die deels ook de toekomst van schoonmaken bepaalt. Daar richt Hago zijn dienstverlening op in, om schoon ook in de toekomst te borgen. Op 17 maart staan de Tweede Kamerverkiezingen op de rol en ook zij hebben invloed op ons werk en daarmee – indirect of direct – ook op dat wat we kunnen doen voor onze opdrachtgevers.

Service Management dook in de feiten en cijfers van de eerste dertien partijen op de kieslijst, om een overzicht te maken van dat wat hun programma’s betekenen voor schoonmaken en -houden. Thema’s als duurzaamheid, meer ruimte voor vaste contracten en het oplossen van laaggeletterdheid passeren bij meerdere partijen de revue. Maar ook duurzaamheid (oplossingen voor afval), het vereenvoudigen van aanbestedingsregels en investeringen in innovaties hebben een duidelijke plaats in de programma’s van verkiesbare partijen. 

De verkiezingsuitslag en de samenstelling van de coalitie die het kabinet-Rutte III opvolgt, is van invloed op schoon en hygiëne. Voor het werk van Hago en dat wat we jouw organisatie kunnen bieden. Het spreekt voor zich dat we ons onthouden van een voorkeur, maar wellicht ben je geïnteresseerd in de hele white paper van Service Management, om zelf ook een compleet beeld te krijgen van de plannen die partijen hebben voor de komende periode. Zicht op de programmapunten van de andere 24 deelnemende partijen, geeft de download je trouwens niet. 

Deel dit artikel: