17-3-2020

Telegraaf: De stille coronahelden

Vandaag in de Telegraaf een artikel over de helden die ook in deze tijd zorgen dat de maatschappij draaiende blijft. Ze spraken met onze collega: Lia Meeuwissen, werkzaam op een basisschool in Breda.

Artikel:

Elke ochtend en elke avond maakt de 63-jarige Lia Meeuwissen van schoonmaakbedrijf Hago schoon op een basisschool in Breda. ,,Alles bij elkaar doe ik dit werk al zo’n veertig jaar en ik werk nog steeds gewoon fulltime. Maar zoals het nu is, dat heb ik in al die jaren nog nooit meegemaakt”, zegt Lia in het verlaten schoolgebouw van basisschool De Eerste Rith. Zij is samen met haar collega de enige aanwezige in het gebouw.

,,Omdat het nu veel rustiger is in het schoolgebouw, kan ik veel meer doen”, vertelt Lia. ,,Dus eigenlijk zijn we nu drukker dan normaal. We kunnen nu ook makkelijker overal bij, want er loopt niemand. Dus je pakt makkelijke extra richeltje of randje mee. En we doen nu dingen die we normaal in de vakantie doen. Een echte grote schoonmaak bijvoorbeeld.”

De Brabantse schoonmaakster merkt dat zij in coronagebied woont. ,,We pakken echt alles goed aan om bacteriën in besmette wanden wanden tegen te gaan. Dat wil je gewoon niet. Wat dat betreft, in ons vak kun je echt niet zomaar drie weken thuis zitten. Er moet wel schoongemaakt worden, dat is belangrijk.”

Ondanks haar werk en het grote aantal coronagevallen in Brabant, is Lia zelf niet bang de ziekte te krijgen. ,,Als je het moet krijgen, dan krijg je het toch. Zo denk ik er echt over. Je kunt die ziekte echt niet ontlopen. 

Deel dit artikel: