5-6-2019

Sylvia en haar team gaan altijd voor goud

“Ik heb tot het laatste moment getwijfeld of ik wel bij de universiteit wilde blijven werken”, vertelt voorwerkster Sylvia Boutier. Al 23 jaar werkte ze voor een ander schoonmaakbedrijf toen Hago het stokje vijf jaar geleden overnam. Ondanks dat ze toen niet goed wist wat ze van Hago moest vinden, is ze blij dat haar toenmalige nieuwe leidinggevende haar heeft overgehaald om te blijven.

kwaliteit steeg met de dag

“De kwaliteit van ons werk is sinds de komst van Hago echt verbeterd. De frequentie van sommige werkzaamheden is omhoog gegaan en we kregen allemaal nieuw materiaal. Nieuwe kleding, nieuwe machines, microvezelmoppen…” Sylvia zag de kwaliteit met de dag stijgen en dat deed haar schoonmakershart sneller kloppen.

Alleen het beste

Want ook al hebben de universiteit en Hago een voldoende als norm afgesproken, Sylvia gaat altijd voor een tien. Ze voelt zich zelfs bezwaard als dat een keer niet lukt.

Gelukkig zijn die keren op één hand te tellen. Haar team steekt namelijk hetzelfde in elkaar als zij: alleen het beste is goed genoeg. Ook zij geven alles voor een goed resultaat. Waarom? Voor Sylvia.

Behulpzaam

Altijd kan ze op haar team rekenen. “Eén van mijn voorwerkers is nu op vakantie. Die zou eigenlijk pas woensdag beginnen, maar stuurde me nu al een berichtje dat als hij zich goed voelde, hij maandag wel zou komen. Gewoon om mij te helpen. In dit team staat iedereen voor elkaar klaar. Dat is toch geweldig?”

Weinig tijd voor elkaar

Sylvia vindt het jammer dat de collega’s elkaar niet meer zo vaak zien. Doordat de werkzaamheden verspreid zijn over twaalf panden, is het onmogelijk om bijvoorbeeld een gezamenlijk werkoverleg te organiseren. Ook de medewerkers balen daarvan. “Vroeger dronken we nog wel eens een kop koffie met elkaar. Daar is geen tijd meer voor, omdat we dan niet op tijd terug zijn.”

Goede sfeer

Gelukkig wordt er nog genoeg gelachen. “Je maakt zoveel mee. Springen hier ineens de douches aan bijvoorbeeld”, lacht Sylvia. “Ja, de sfeer is echt goed. Ook met mijn leidinggevenden. Je merkt dat Hago een familiebedrijf is, vriendelijk en zachtaardig. We leven met elkaar mee, helpen elkaar en hebben het gewoon leuk.”

We kunnen wel stellen dat Sylvia’s gouden schoonmaakhart inmiddels wel redelijk blauw gekleurd is…

Deel dit artikel: