23-8-2017

Sterke regionale samenwerking basis voor vertrouwen

Zowel Hago als ASML hebben hun hoofdvestiging in de regio Eindhoven gevestigd. Gedurende de jaren heeft onze samenwerking zich ontwikkeld tot een volwaardig partnerschap.

Rian de Jong, regiodirecteur Zuid, Hago: “Transparantie is een belangrijke basis van dat partnerschap. We bespreken open waar we tegenaan lopen en kijken ook gezamenlijk hoe we efficiënter kunnen werken. Ook investeren we samen in medewerkers en zorgen we goed voor hun veiligheid. Het spreekt voor zich dat het binnen deze omgeving essentieel is alle wetgeving, eisen en regels te kennen om zowel onze medewerkers als de productie van ASML niet in gevaar te brengen. Door te blijven leren, open met elkaar te communiceren, nauw samen te werken en te blijven innoveren, verbeteren we de dienstverlening continu.” 

Ketensamenwerking
Essentieel in de opzet van de samenwerking is dat de keten begint bij de opdrachtgever. Omdat draagvlak binnen de organisatie onontbeerlijk is om ook daadwerkelijk de voorgestelde verbeterplannen door te voeren in de praktijk. ASML heeft dat draagvlak gecreëerd. De Jong: “Aan ons leveranciers is het nu de taak de samenwerking zo in te richten dat wij maximale meerwaarde creëren. Bijvoorbeeld door het gebruik van elkaars innovaties. Zo wordt bij ASML nu onze schoonmaakapp @lly gebruikt door medeleveranciers. De app heeft een signaalfunctie voor het melden van kleine calamiteiten. Nu medeleveranciers hierbij aansluiten, zijn wij gezamenlijk in staat sneller te handelen en de kwaliteit van de facilitaire dienstverlening te verhogen. Zo kijken we continu hoe we elkaars innovaties kunnen toepassen om verbeteringen te realiseren.” De Jong: “Ook de komende jaren blijven we bouwen aan verdieping van onze samenwerking en gaan we weer voor het beste resultaat voor ASML.”

Samenwerking ASML - Hago Food & Industry

“Ook de komende jaren blijven we bouwen aan verdieping van onze samenwerking en gaan we weer voor het beste resultaat voor ASML.”

Deel dit artikel: