5-12-2017

“Sowieso een eer dat ik genomineerd ben”

Om een weloverwogen besluit te nemen, bezocht de jury van de verkiezing alle finalisten op hun werkplek. Hoe schat Peter zijn kansen in om de titel op zijn naam te schrijven?

“Het bezoek van de jury was heel gaaf. Wat wij hier doen qua schoonmaak hadden ze nog nooit gezien. Het is heel specialistisch werk in een bijzondere omgeving, een poederfabriek. Veiligheid is hier ontzettend belangrijk.”

“Alleen al het proces om binnen te komen maakte indruk. Je moet je omkleden, door poortjes, reinigen met alcohol en andere schoenen aan etc. Verder vond de jury het heel bijzonder dat ik ook mentor ben voor veel nieuwe collega’s. Ik heb wel zo’n 30 man getraind, waarvan er vier zelfs zijn uitgegroeid tot voorman.”

“Binnen de fabriek ben ik multi-inzetbaar, omdat ik bijna alle certificaten heb die je kunt bedenken.”

“Stiekem kwam het niet heel goed uit, dat de jury precies op deze dag langskwam. We moesten filters verwisselen en daar hebben we 24 uur voor en die tijd hebben we echt nodig. Gelukkig heeft het team me geholpen. Daardoor kon ik laten zien wat ik allemaal op mijn werk doe.”

Bedankt collega’s!
“Ik vind het te gek dat ik genomineerd ben. Een hartstikke mooie eer. Mijn kansen kan ik niet inschatten. Dat hangt ook af van de andere kandidaten. Het is wel echt spannend, nu het dichtbij komt. Op mijn werk riepen ze al: als je wint, geef je een feestje. Iedereen leeft enorm mee. Ook mijn moeder. Die zit hard te duimen dat ik het word.”

Peter Nuenen - Hago - Schoonmaker van het jaar 2017
Deel dit artikel: