6-9-2017

Schoonmaker van Nederland: Sylvia van Erven

"Op mijn veertiende maakte ik al schoon in een bejaardenhuis. Als bijbaan. Na mijn middelbare school heb ik nog verschillende andere banen gehad, tot ik moeder werd. Zo ging dat in die tijd. Toen de jongens naar de middelbare school gingen, wilde ik weer wat doen. Ik kan niet stilzitten, dan voel ik mij oud. Via mijn schoonzusje kon ik aan de slag bij Hogeschool Windesheim. Nu alweer 20 jaar geleden. De tijd is voorbij gevlogen. Ik heb het nog steeds enorm naar mijn zin. Mooi team, tevreden klant: wat wil je nog meer?

Vroeg op
Als voorvrouw ben ik onder meer verantwoordelijk voor de schoonmaak van de sportzalen en zwembaden. Iedere dag start om 5.30 uur. Ik ben altijd de eerste op Windesheim. En tot 7.00 uur ook de enige. Of ik dat niet eng vind? Nee, heerlijk juist. Ik begin met de vloeren in de sportzalen. Dan trek ik letterlijk vele baantjes met een schrob/zuigmachine. Radio NL door de luidsprekers…  Laat mij maar gaan. Ik werk sowieso graag met machines. Geweldig om zo’n apparaat onder controle te hebben. Heb er ook speciale opleidingen voor gevolgd.  

Druk programma
Ik begin iedere dag zo vroeg, omdat ik op tijd naar huis moet om de hond uit te laten en mijn kleinkinderen van school te halen; mijn twee grootste hobby’s. Als ik om half één klaar ben, ga ik eerst tien kilometer wandelen met de hond. Om drie uur haal ik vervolgens de kleinkinderen van school. Twee meiden van 5 en een jongen van 7. Mijn trots. Mijn dagen zijn inderdaad goed gevuld. Zeker als je weet dat ik ook nog één dag in de week een paar uur bij mijn zoon schoonmaak. Hij is net gescheiden en een vreselijke rommelkont, haha. En in de weekenden sta ik ook nog achter de bar van een zalencentrum. Die afwisseling, ik houd ervan.  

Maar... trouwens… Het klinkt misschien alsof ik altijd in de weer ben, maar in de zomervakantie doe ik zes weken helemaal niets hoor. Dan is het Sylvia-time!”

 

 

Sylvia van Erven - Schoonmaker van Nederland - Hago

Queen of the gym

Naam: Sylvia van Erven Bedrijf: Hago Woonplaats: Hattem Leeftijd: 56 jaar Functie: Voorvrouw

Wil jij ook Nederland schoon-houden?

Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer!

Deel dit artikel: