7-9-2017

Schoonmaker van Nederland: Hamza el Mamouni

"Sommige mensen zien schoonmaak als een klein dingetje. ‘Als er één dag niet wordt schoongemaakt, is dat toch niet zo erg?’ Nou, wel in mijn werk: als wij één dag niet schoonmaken, dan draait morgen de fabriek niet en liggen er geen producten in de winkel. We doen dus echt heel belangrijk werk.

Gelukkig waardeert de klant mijn werk. En ook mijn leidinggevende is blij met me. Ik word veel ingezet bij het opstarten van nieuwe klanten. Dan leg ik alles uit aan de voorman die de nieuwe klant moet draaien: wat de kritische punten zijn en waar hij extra op moet letten. Na de opstart draag ik het werk aan hem over. Vaak hoor ik achteraf dat de klant waar ik heb geholpen met de opstart wil dat ik terugkom. Dat maakt het werk leuk. Je geeft 200% en krijgt er heel veel voor terug.

Waardering vind ik wel het allerbelangrijkst. Als je werk niet wordt opgemerkt, heb je het gevoel dat je het voor niets doet. Dit jaar werd ik genomineerd voor de Schoonmaker van het Jaarverkiezing. Ik heb net niet gewonnen, daar baalde ik van. Maar ik ben wel trots dat mijn klanten en collega’s op mij gestemd hebben. Dat laat zien dat ik het goed doe en daar doe ik het voor.

Mannenwerk
Ik heb mezelf echt in schoonmaak gevonden. Schoonmaken in de industrie heeft iets stoers. Je hebt kracht nodig en inzet. Het is echt mannenwerk en dat vind ik mooi. In de schoonmaak ben ik op mijn plek. Ik doe dingen die ik leuk vind, hoef niet acht uur achter een machine te staan en heb veel contact met klanten. Ik heb veel verantwoordelijkheid en mijn werk is echt waardevol."

Hamza el Mamouni - Schoonmaker van NL - Hago Food & Industry

Hago's trots

Naam: Hamza el Mamouni Werkt bij: Hago Food & Industry Functie: voorwerker Leeftijd: 28 Komt uit: Marokko

WIL JIJ OOK NEDERLAND SCHOON-HOUDEN?

Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer!

Deel dit artikel: