8-10-2020

Schoon & veilig: ook voor thuis

Met de opnieuw aangescherpte maatregelen vanuit het kabinet, is thuiswerken – nog meer dan het al het geval was de afgelopen weken en maanden – de norm. COVID-19 steekt opnieuw de kop op en daar moeten we met zijn allen naar handelen. Hago is de hygiëne-expert die je helpt met schoon & veilig. Ook wanneer je buiten je normale omgeving werkt. Thuis bijvoorbeeld. Daarom geven we je praktische tips. Om gezond te kunnen blijven werken.

Schoon werken

Je bent natuurlijk geen schoonmaakprofessional. Gelukkig zijn wij dat wel. Daarom: 4 tips.

  1. Haal aan het begin van iedere dag een desinfecterend doekje over je werkplek. Ook wanneer je denkt dat jij de enige bent die er bent geweest.
  2. Maak je toetsenbord wekelijks schoon met een desinfecterend doekje en klop het vuil weg tussen de toetsen.
  3. Lunchtijd? Geef jezelf de tijd en ruimte om ergens anders te eten dan aan je bureau bij de laptop en scherm. Daarmee voorkom je meteen vervuiling.
  4. Last but not least: zet regelmatig een raam open. Schoon werken doe je met frisse lucht.

 

Veilig en vitaal werken

Schoon is heel erg belangrijk, maar een schone omgeving betekent niets als je er je veiligheid en vitaliteit niet kunt borgen. Nogmaals 4 tips, om je ook over een langere periode goed te blijven voelen terwijl je thuis werkt.

  1. Verlaat je werkplek af en toe even. Neem afstand, zoals je dat op kantoor misschien bij het koffieautomaat zou doen. Afstand geeft je nieuwe focus.
  2. Bepaal je eigen werkritme. Het moet passen in je leven thuis. Wil je je kinderen naar school brengen? Of bepaalde tijden je hond uitlaten? Doe het gewoon, want je werkt lekkerder wanneer je werk bij je leefritme past. Extra tip: anderen hebben een ander ritme dan jij. Houd daar ook rekening mee.
  3. Ga ijsberen! Overleg niet alleen via Microsoft Teams, maar pak ook gewoon de telefoon en loop wat op en neer. Maak stappen, want beweging – hoe minimaal ook - helpt je mentaal fit te blijven.
  4. Plan focustijd. Stel je aan- of afwezigheid in via Teams, zodat jij je kunt concentreren als dat nodig is en anderen weten dat je even niet beschikbaar bent. Door tijd te reserveren voor focus, voorkom je dat je aan het eind van de dag het gevoel hebt ‘dat je niets hebt gedaan’.

 

Schoon & veilig werken. Hago helpt je ermee in je pand, maar het spreekt voor zich dat we onze kennis ook met je delen wanneer mensen niet naar hun eigenlijke werkplek kunnen of mogen komen. Wil je meer weten over hoe we je kunnen helpen? Vraag ons naar de mogelijkheden via info@hago.nl

 

Deel dit artikel: