15-4-2019

Schoon is van Hatem

Haar man vond het eigenlijk helemaal niet nodig dat ze ging werken, maar Hatem wilde de deur uit en iets gaan doen. Afgelopen zaterdag was Hatem 30 jaar in dienst bij Hago. Dat vierden we natuurlijk met iets lekkers. “Ik houd van koken en lekker eten. Daarom heb ik besloten dat ik mijn eigen feestje wilde organiseren.”

Van de bank af

“Ik verveelde me thuis en wilde iets gaan doen. Gaan werken. Mijn man kende iemand bij Hago en hij vroeg of ik kon komen werken. Zo eenvoudig was het. Ik ben aan de slag gegaan als oproepkracht bij het Sophia Ziekenhuis in Zwolle.” Van de bank af dus. Een goede beslissing, getuige het feit dat Hatem afgelopen week haar derde decennium als medewerker bij Hago heeft volgemaakt.

Goed huwelijk

Hatem en Hago bleken een ideale combinatie te zijn en de arbeidsrelatie is als een goed huwelijk. “In die dertig jaar heb ik natuurlijk niet altijd op hetzelfde object gewerkt. Wel heeft Hago ervoor gezorgd dat ik nooit werd overgenomen door een ander schoonmaakbedrijf. Steeds zetten ze me ergens anders neer, om me in dienst te houden. Daar ben ik blij mee, want ik heb leuke collega’s en Hago heeft ook aandacht voor mij. Als ik naar Turkije wil, bijvoorbeeld, kan ik daar altijd vrij voor maken.”

De rits opdrachtgevers waar Hatem in de loop der jaren heeft gewerkt, is aanzienlijk. Altijd in Zwolle. Na haar periode in het Sophia Ziekenhuis, maakte ze schoon bij onder andere de kappersschool, de oude Philips fabriek, het AZC, heel veel scholen, Deloitte, ProRail en nu bij On Campus. “Schoonmaken is in de loop der jaren wel veranderd, hoor. Toen ik begon, vond ik het moeilijk. Nu weet ik natuurlijk precies wat ik doe. Dertig jaar geleden had je drie emmers sop, voor toiletten, bureaus en asbakken. Ook had je schoon en vuil water om te moppen. Nu doen we alles met een microvezeldoek.”

#schoonisvanhatem

Afgelopen week vierde Hatem haar jubileum, samen met haar collega’s. Collega’s die haar ook erg waarderen, getuige de #schoonisvanhatem die overal op posters hing. Schoon is van iedereen, zeggen wij tegen iedereen. Maar we zijn heel erg blij dat Hatem daar al zo lang een deel van is. We hopen ook dat ze nog een hele tijd wil blijven. Hatem, dankjewel namens iedereen bij Hago!

Hatem Jubileum

Hatem Jubileum groep

Hatem Jubileum - eten

Deel dit artikel: