9-5-2019

Power-Packer verwacht verrassing en proactiviteit

“Schoonmaken kan iedereen”, stelt Martijn Schakelaar van VINCI Facilities, Contract Manager bij automotive bedrijf Power-Packer. “Ik zoek naar toegevoegde waarde en die zit voor mij in proactief handelen.” Schakelaar is verantwoordelijk voor het schoonmaakcontract tussen Hago en Power-Packer. Een activiteit die Power-Packer bewust uitbesteedt, om zich volledig te kunnen focussen op haar primaire proces.

Continue optimalisatie

“Ik beheer het financiële en commerciële deel van het contract. Dat betekent dat ik kijk of Hago de afspraken die wij samen in het contract hebben vastgelegd, nakomt. Eén van die afspraken is continue optimalisatie gedurende de contractperiode. Ik verwacht dus echt van Hago dat zij proactief verbeteringen aandragen.”

Aandacht en communicatie
“Hago had geen makkelijke start”, vervolgt Schakelaar. “De externe kwaliteitsmetingen waren in het begin onvoldoende. Hago heeft veel aandacht besteed aan de houding en het gedrag van de medewerkers en dat heeft zijn vruchten afgeworpen.”

“Ook is een nieuwe dagkracht aangesteld, die communicatief vaardig is. Dat komt de kwaliteit eveneens ten goede, omdat hij veel contact heeft met medewerkers van Power-Packer en andere partijen. Je ziet dat goed contact bijdraagt aan een positieve beleving.”

Oppakken
Schakelaar is tevreden over de aanpak van Hago. “Het kan gebeuren dat er iets niet goed loopt. De vraag is: hoe ga je daarmee om? Mijn contactpersonen bij Hago hebben dit issue goed opgepakt en de resultaten zijn nu prima. Daar gaat het mij om.”

Perceptie
Optimalisatie is niet alleen van belang voor verbetering van de technische kwaliteit. De perceptie beïnvloeden van pandgebruikers is minstens zo belangrijk. “De technische schoonmaakkwaliteit van het sanitair is bijvoorbeeld keurig op orde. Toch brengt Hago een idee aan om de beleving nog positiever te beïnvloeden: door bestickering van de toiletten met beelden van Power-Packer. Naar dat soort verrassingen ben ik echt op zoek.”

Veiligheid
Power-Packer ontwikkelt hydraulische systemen. In deze industriële omgeving is veiligheid essentieel. “Zeker voor de dagkracht, die werkt als de machines draaien. Medewerkers krijgen een veiligheidstraining van Power-Packer, zijn voorzien van verplichte persoonlijke beschermingsmiddelen en ze beschikken verplicht over hun VCA.”

“De machines maken de operators van Power-Packer overigens zelf schoon, omdat zij de techniek kennen. Zo voorkomen we onverhoopte verstoringen van het productieproces. Desalniettemin is ervaring met werken in dergelijke omgevingen onmisbaar om het werk veilig en goed uit te voeren.”

Expertise
“Hago heeft die ervaring, weet waar de gevaren loeren, wat prioriteit verdient en welke aanpak het beste werkt in een productieomgeving. Expertise die je mag verwachten als je je dienstverlening uitbesteedt aan een schoonmaakspecialist.”  

Deel dit artikel: