23-3-2020

Ook Hago helpt in tijden van crisis

“De belangrijkste reden van de groei in levensverwachting in de 20e eeuw is hygiëne.”

Aldus Rutger Bregman in De Wereld Draait Door op vrijdag 20 maart. Nadat zowel Mark Rutte als onze koning het belang van schoonmaak benadrukten, constateert ook Bregman terecht dat de huidige crisis helder maakt van welke beroepen we afhankelijk zijn. Er vindt een ommekeer plaats in waardering.

Onder andere schoonmakers halen op dit moment de kolen uit het vuur. Die ‘mogelijkmakers’ van een schoon Nederland krijgen weinig waardering en een laag salaris. Nederlanders hebben veelal aandacht voor de mensen die met iets nieuws komen. Een nieuw boek of een nieuwe film, bijvoorbeeld. Het mooie aan deze crisis is dat we nu juist aandacht hebben voor de ‘normale’ mensen. De mensen die dagelijks onderhoud plegen en ervoor zorgen dat de samenleving kan draaien. Een wijze corona-les, als je het ons vraagt.

Hago houdt die aandacht voor schoonmakers dan ook vast. Want “van een applaus kun je geen wc-papier kopen”, stelt Bregman terecht. Daarom doen wij er alles aan om onze medewerkers aan het werk te houden. Zij verdienen onze volle aandacht. We gaan voor langdurige contracten en meer en beter werk, zodat ze een fatsoenlijk inkomen hebben. We zorgen voor hen, zodat zij voor Nederland kunnen blijven zorgen. Want samen staan we sterk.

We weten van wie we écht afhankelijk zijn, en gaan samen met hen vol in de aanval. Want #HagoHelpt in de strijd tegen corona.  #DeSchoonmakersVanNederland

Benieuwd naar de aflevering van De Wereld Draait Door? Deze kijk je hier.

Deel dit artikel: