19-12-2019

“Misschien ben ik wel te goed ingeburgerd.”

Zeventien jaar geleden kwam Marina Yeryomkina vanuit Rusland naar Zwolle. De geboren Oekraïense trouwde met een Nederlandse man en was helemaal klaar voor een leven in de lage landen. Ze begon een carrière als schoonmaakmedewerker en is tegenwoordig een ware ambassadeur van de gastvrijheid waar Hago Next voor staat.

De grote stap

Marina en haar man hadden aanvankelijk een relatie op afstand. Ze schreven elkaar brieven en bezochten elkaar op gezette tijden. Na drie jaar was Marina klaar voor de grote stap. Ze trouwde en kwam naar Nederland, waar ze samen met haar man een huis kocht en al heel snel deelnam aan het leven hier, inclusief een carrière. “Ik begon met schoonmaken omdat het me de flexibiliteit gaf om ook een kind op te kunnen voeden. Eerst werkte ik voor een uitzendbureau, daarna voor ISS, weer later voor CSU en aantal jaar geleden nam Hago Next een deel van mijn uren over, bij Vodafone Ziggo.”

 

Thuis in Nederland

“Ik ben dankbaar voor het werk dat ik doe, omdat het me veel heeft gegeven. Precies zoals wonen in Nederland ook echt mooie dingen heeft toegevoegd aan mijn leven. Nederland staat in Rusland te boek als een voorbeeldig land. Een mooi land ook. Rusland probeert Nederland zelfs te kopiëren. Sint Petersburg is net Amsterdam, maar dan groter. Ik vind de mensen hier erg aardig en hulpvaardig. Dat heeft me echt geholpen. Inmiddels ben ik hier zo thuis dat mijn verlangen naar ‘thuis’ steeds minder is geworden. Ik kijk nog naar Russische televisieshows, maar verder ben ik helemaal Nederlands geworden. Misschien ben ik zelfs te goed ingeburgerd, ik lust zelfs boerenkool en zuurkool.”

 

Dankbare opdrachtgevers

Opdrachtgevers lopen weg met Marina. Ze maakt schoon, maar heeft vooral ook goed contact met eindgebruikers en opdrachtgevers. Zo zorgt ze voor de optimale beleving waar Hago Next trots op is. Een van Marina’s opdrachtgevers neemt haar zelfs met een groepje mee uit eten uit dankbaarheid voor haar werk van het afgelopen jaar. “Schoonmaken is een fijn beroep. Ik heb veel aardige mensen leren kennen en heb goed contact met de mensen voor wie ik werk. Het is hard werken, maar dat is helemaal niet erg. Thuis lig ik het liefst languit op de bank, maar ook daar is het vaak druk met van alles en nog wat.” Typisch Nederlands dus. Maar ook daar is Marina inmiddels al lang vertrouwd mee.

Deel dit artikel: