26-6-2018

Medewerkers Hago voelen zich 'thuis' bij MSD Animal Health

Medewerkers Hago voelen zich 'thuis' bij MSD Animal Health

Een feestelijk begin van de dag bij MSD Animal Health in Boxmeer. Daar vierde het bedrijf op vrijdag 15 juni de Dag van de Schoonmaker met koffie, gebak én een bloemetje voor de medewerkers van Hago.

"Nee hoor, geen poespas. Daar hou ik niet van! Ik moet zo weer aan de slag." Ingrid Koers (51) is aanvankelijk niet te vermurwen voor een interviewtje op de Dag van de Schoonmaker. De medewerkster van Hago draait echter al snel bij door de feestelijke stemming in de personeelskantine van MSD.

"Dit is toch wel heel leuk, dat we deze waardering krijgen voor ons werk."

Ingrid werkt al bijna twaalf jaar bij MSD Animal Health, een bedrijf dat gespecialiseerd is in gezondheidsproducten voor dieren. Ze maakt onderdeel uit van een team van zo'n vijftig Hago-medewerkers die dagelijks en in wisselende diensten schoonmaakwerkzaamheden verrichten.

Specifiek werk

"Ik werk in de cleanrooms en de laboratoria. Dat is heel specifiek werk. Je hebt te maken met omkleedprocedures en allerlei veiligheidsinstructies. Na al die jaren ben ik behoorlijk ervaren. Het werk vind ik leuk maar misschien nog wel belangrijker is dat ik me hier gewoon thuis voel."

Passie

Facilitair manager Clemens Verbruggen van MSD heeft zojuist in een toespraakje zijn grote waardering voor de schoonmakers van Hago uitgesproken. "Schoonmaken wordt nog wel eens als vanzelfsprekend beschouwd, omdat het vaak achter de schermen en buiten de reguliere werktijden plaatsvindt. Maar wij zien de passie en vakkundigheid waarmee dat hier gebeurt."

Wezenlijk onderdeel

Verbruggen beschouwt Hago als een wezenlijk onderdeel van het productieproces bij MSD. Want niet alleen de kantoren en magazijnen dienen schoon te zijn. "De cleanrooms en laboratoria moeten volgens hoge standaarden worden schoongemaakt. Zonder die microbiologische reinheid kunnen we niet produceren."

'Smartnership'

Als voorbeeld van de professionaliteit bij Hago noemt Verbruggen de manier waarop de schoonmaakploeg recentelijk optrad bij een calamiteit in een van de productieruimtes. "Toen instrueerden de schoonmakers onze productiemedewerkers hoe er moest worden gehandeld bij het opruimen en schoonmaken. Dat geeft aan hoe Hago meedenkt met onze processen. Een mooi voorbeeld van 'smartnership' waar wij bij MSD met onze partners naar streven."

Ingrid Koers (rechts) en Hago-collega Annie Reinds zijn blij met de bloemen op de Dag van de Schoonmaker

Deel dit artikel: