4-3-2020

KVK's Innovatie Challenge: oplossing voor vertrouwelijk papiercontainers

Bij schoonmaken hoort ook afvalinzameling. Bedrijven en organisaties vervangen langzaam maar zeker hun afvalbakken bij bureaus door centrale hubs waar mensen hun afval kunnen (moeten) scheiden. Ook vertrouwelijke papieren verdwijnen in aparte, afgesloten containers. Heel erg zware containers… Kamer van Koophandel en Hago Next hebben nu samen een business challenge ontworpen, om een eind te maken aan de containers die de vitaliteit van schoonmakers in het gevaar brengen.

Zware containers

Volle papiercontainers hebben gemiddeld een gewicht van 120 kilo. Dat zorgt voor een uitdaging voor schoonmaakmedewerkers, zeker omdat zij de containers vaak over een flinke afstand moeten verplaatsen. Hago vindt vitaliteit van medewerkers belangrijk. Het is zelfs een van de SDG’s van de Verenigde Naties die we hebben omarmd. Daarom zijn we de uitdaging aangegaan om anderen uit te dagen.

 

KVK Business Challenge 

Hago en KVK hebben nu samen een business challenge uitgezet. We dagen startups en kleine bedrijven uit om de juiste oplossing te vinden voor dit ergonomische probleem. Op maandag 2 maart hebben we de challenge online gezet.

 

Doe mee! 

Denk jij het gouden ei te hebben? Doe vooral mee! Tot 19 april heb je - via de website - de tijd om met Hago en Kamer van Koophandel te sparren over oplossingen en ideeën over zware papiercontainers. Heb jij de verlichte oplossing die het werk van onze medewerkers makkelijk en sneller maakt? Dan testen we die vanaf 1 mei 2020 in de praktijk. 

Deel dit artikel: