5-12-2017

“Ik voel me nu al een winnaar”

Voor Ivanka Besirevic-Curcic hoeft het allemaal niet zo, de Schoonmaker van het Jaar-verkiezing. “Die schijnwerpers vind ik niets, laat mij maar gewoon mijn werk doen. Maar Femy, mijn leidinggevende, vindt dat ik het verdien. ‘Jij gunt iedereen altijd alles, nu ben jij aan de beurt’, zei zij.”

“Ergens is het natuurlijk wel leuk, die waardering. Blijkbaar zien mensen wat je doet, dat doet me goed. Inmiddels ben ik wel aan het idee gewend dat ik toch echt kans maak op die titel.”

Obsessie
Begin november bezocht een jurylid van de Golden Service Awards haar werkplek bij jachtenbouwer Oceanco. Een bijzondere omgeving waar flexibiliteit en service enorm belangrijk zijn. Vond ze het bezoek spannend? “Nee, eigenlijk helemaal niet. Het was een heel relaxt en positief gesprek, leuk!”

“Het jurylid stelde me ontzettend veel vragen. Hij wilde mijn werkplek zien en weten hoe ik werk. Hij vroeg zelfs of schoonmaken geen obsessie voor me is, omdat Femy hem blijkbaar had verteld dat ik zo betrokken ben. Tja, ik doe gewoon wat nodig is.”

Juichen?
Op 7 december staat Ivanka – samen met collega Peter van Nuenen van Hago Food & Industry én nog drie kandidaten van andere schoonmaakbedrijven – in de finale van de landelijke verkiezing ‘Schoonmaker van het Jaar’. Over haar kansen denkt Ivanka eigenlijk niet zo na.

“Het is gewoon afwachten. Op 7 december weten we het. Of ik ga juichen als ik win? Dat weet ik nog niet hoor, we zullen zien. Maar eigenlijk ben ik nu al een winnaar, want ik sta in de finale. Toch?”

Ivanka Besirevic-Curcic - Hago - Schoonmaker van het Jaar 2017
Deel dit artikel: