9-4-2020

Het post-corona landschap deel I – verplichte verandering

Het lijkt nog ver weg, maar op een zeker moment komen we in het post-coronatijdperk. Wat zijn de gevolgen van deze crisis op onze manier van werken? Gaan we standaard thuiswerken? Wat is de impact op businessmodellen? Wordt hygiëne bijvoorbeeld de nieuwe concurrentiestrategie? Leven we op gepaste afstand van elkaar? Gaat het roer compleet om? In deze serie blikken we voorzichtig vooruit op een coronavrije samenleving.

Op de blaren zitten

Bill Gates riep het al in 2015. Zijn TED Talk gaat nu alsnog viraal. Bill waarschuwde ons dat in de komende decennia geen miljoenen mensen overlijden als gevolg van een kernoorlog, maar door een besmettelijk virus. Het is niet dat het systeem niet werkt, zo gaf hij aan. Er is simpelweg geen systeem als het gaat om het bestrijden van besmettelijke ziekten. Oftewel een virus als corona.

Daar plukken we nu de opgehokte vruchten van. Het aantal besmettingen loopt (op het moment van schrijven) nog steeds op, dagelijks overlijden mensen. Eurovisie 2020, EK Voetbal en de Olympische Spelen… alle events worden afgelast en thuiswerken is geen vraag maar een plicht. De wereld is zo goed als op slot. Premier Rutte spreekt zelfs over ‘de grootste crisis sinds de tweede Wereldoorlog’. Raar maar waar: iets dat we niet eens kunnen zien, dat vijfhonderdste van een haar groot is, zet heel de wereld op losse schroeven. Deze tijd gaat de boeken in als de coronaperiode.

 

Gevolgen
De werkende wereld is de afgelopen jaren aan de lopende band veranderd. Van ieder zijn eigen kantoor, naar thuiswerken, naar flexwerken en open kantoortuinen. Het grote verschil met vandaag? Thuiswerken is een verplichting geworden. In sneltreinvaart werd de capaciteit van het netwerk vergroot, zodat iedereen kan inloggen. Vebego’s koffieautomaat heet nu Microsoft Teams, waar GIF’jes en verhalen rondgaan en mensen gezamenlijk – online – werken aan vitaliteit.

Het is nog te vroeg om te zeggen of we ook echt productiever zijn, maar thuiswerken is ideaal om meters te maken. Mits de kinderen onder de pannen zijn. Het heeft ook maatschappelijk positieve gevolgen: reizen hoeft niet meer, het fileprobleem is nagenoeg opgelost en ook de Nederlandse lucht wordt schoner.

 

Leven na corona

Kantoren staan zo goed als leeg. Ben je als bedrijf in staat een deel van die leegstand aan te houden en wellicht af te stoten? Dat scheelt enorm veel m2 en dus kosten. Stappen we na corona weer allemaal de auto in om van vergadering naar vergadering te rijden? Of gaan we massaal over op de elektrische deelauto omdat we ervaren hebben dat online vergadering zo gek nog niet is?

In ruim een maand merken we de impact van de verplichte verandering. Zijn we in staat het positieve van deze verandering vast te houden? Ontstaat na corona een verandering bij klanten en medewerkers, die allen iets anders verwachten van facility management dan tot een maand geleden? Of vallen we net zo snel terug in oude gewoontes?

 

We hebben nog een heleboel vragen. Vragen die we de komende weken en maanden gaan onderzoeken. Heb jij al antwoorden? Deel ze vooral. We blijven graag met je in gesprek over de toekomst van schoonmaak en andere facilities. Via Teams, dan…

Deel dit artikel: