7-12-2018

Hago wint European Excellence Award in viral communications

Koningsdagactie van Hago krijgt Europese lof tijdens de uitreiking van de prestigieuze awards voor PR en communicatie in Europa.

Dublin, Ierland – 7 december 2018

Ruim een maand geleden werd bekend dat Hago, in samenwerking met communicatiebureau LEWIS en powerplatform RUMAG werd genomineerd voor een European Excellence Award in de categorie ‘Viral Communications’. Het is de eerste keer dat Hago een European Excellence Award nominatie ontvangt. Gisteren werd bekend dat Hago de prijs mee naar huis mag nemen en andere grote namen achter zich laat. Denise Vrouenraets (Hago) en Vincent van Nunen (LEWIS) namen de award namens de verschillende partijen in ontvangst.

‘Laat de leeuw niet in zijn shitzooi staan’

Op Koningsdag werden door heel Nederland tienduizenden RUMAG-shirts uitgedeeld met deze kreet in ruil voor een post op social media met de hashtag #schoonisvaniedereen. Op deze manier wil Hago op ludieke wijze aandacht vragen voor een schoon Nederland. De onderliggende gedachte van deze actie was om op een positieve manier een sponsorbedrag bij elkaar te krijgen voor de Daniel den Hoed stichting, immers werd voor elk uitgedeeld T-shirt namens Hago een bedrag gedoneerd.

Viral Communications

Al sinds 2007 rijkt de European Excellence Awards jaarlijks prijzen uit voor de meest originele acties en campagnes in verscheidene categorieën, waaronder Viral Communications. Winst in deze categorie zegt met name veel over het effect van de actie en hoe zich deze door het land heeft verspreid.

Door samen te werken met contentplatform Rumag, met een groot bereik onder de doelgroep en door het inzetten van de hashtag: #schoonisvaniedereen, is de actie met name op sociale media goed zichtbaar. Maar liefst 75.000 duimen gingen omhoog om de actie te ‘liken’ en de video van Rumag werd door duizenden mensen bekeken. In totaal zijn op koningsdag 3,5 miljoen mensen live- en 1,5 miljoen mensen online bereikt met de oproep om Nederland schoon te houden. Daarmee mogen we deze actie met recht als ‘viral’ bestempelen!

Winst

Op donderdag 6 december werd de uitreiking groots gevierd tijdens het European Excellence Awards gala in Dublin. Een team van afgevaardigden van de verschillende partijen vloog vol goede hoop naar Ierland om vandaag terug te vliegen met een award op zak.

Impact

Uiteindelijk is met de actie een flinke impact gemaakt op het bewustzijn van een schoon Nederland. Een impact die Hago in 2019 en de verdere toekomst wederom als doelstelling neemt. Als resultaat heeft de Daniel den Hoed stichting een mooie donatie ontvangen van 15.000 euro voor hun missie om ‘Kanker Kansloos’ te maken.

Deel dit artikel: