26-3-2020

Hago steunt Assist bij bezorging van tulpen aan zorgverleners.

Gisteren hielpen medewerkers van Hago om 5500 bossen tulpen te bezorgen bij zorgverleners van zusterorganisatie Assist. Vanuit Rotterdam Ahoy brachten ze de tulpen naar het thuisadres van de collega’s en legden ze voor de voordeur. De actie, een initiatief van Assist Zorg, kreeg bijval en ondersteuning vanuit veel verschillende Vebego-bedrijven.

Jacco Sondaar, locatiemanager van Hago Nederland bij Rotterdam Ahoy, vertelt: “Ahoy is op het moment dicht en wilde wel graag meewerken aan deze fantastische actie. We konden hier een koele loods gebruiken, van waaruit we de bloemen rondbrachten in de regio Rotterdam – Den Haag. Medewerkers van Assist en Hago brengen 5500 bossen rond. Ik reed zelf ook mee, naar 100 verschillende adressen.”

 

Waardering en steun

Iedereen weet inmiddels onder hoeveel druk zorgverleners momenteel moeten werken. De bloemen zijn een geste vanuit Assist, om waardering uit te spreken naar de zorgverleners van alle joint ventures van het bedrijf. Management assistente Rieneke Bijma nam het initiatief, waarmee Assist en Vebego direct een heel andere sector steunen: “Ik las op Twitter over Willem, een jonge bloemenkweker in de Noordoostpolder. Willem heeft een jaar lang toegewerkt naar nu, het moment om te oogsten. Door de coronacrisis was het goedkoper voor hem om zijn tulpen te vernietigen dan om ze naar de veiling te brengen. Ik vond contact met hem en heb 10.000 bossen gekocht voor een faire prijs. 5500 van die bossen deelden we gisteren uit en Hago Zorg verdeelt de rest over zorglocaties, voor medewerkers en bewoners.”

 

CEO als bezorger

Heel Vebego heeft geschaard zich achter de bezorging van de tulpen bij zorgverleners. Vanuit Roermond, Rotterdam, Arnhem en Cuyk verspreidden medewerkers van verschillende bedrijven van de holding de boeketten. Ook Ronald Goedmakers, CEO van Vebego, stapte in zijn auto om een dag te besteden als bezorger: “Ik ben tulpen gaan brengen naar 36 zorgcollega’s van Proteion in Venray en Wanssum. Het was mooi om zelf te ervaren hoe blij verrast iedereen was met deze attentie. En om te horen met hoeveel betrokkenheid iedereen zijn werk blijft doen. Toppers zijn het.”

 

#HagoHelpt

“Rotterdam Ahoy is dicht en de schoonmaakmedewerkers van hier werken nu op andere plaatsen, zoals bijvoorbeeld Erasmus Medisch Centrum en Maasstad Ziekenhuis. Maar met de hulp van Ahoy konden we , met onze distributiefunctie, gisteren ook op een andere manier het verschil maken. ” Jacco Sondaar is erg blij met de actie. Hago helpt tijdens de coronacrisis, zoals we dat altijd doen. We denken mee en zetten onze mensen en middelen slim in. Zo dragen we optimaal bij aan het draaiend houden van Nederland, ook als het gaat om het uiten van broodnodige waardering voor mensen die in de zorg werken.

Deel dit artikel: