21-12-2017

Hago Next met twee cases genomineerd voor de Best Practice Award

Hago Next staat voor een markt met gezonde verhoudingen tussen werkgever en werknemer. Daarmee zijn we een voortrekker van de realisatie van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. We zijn daarom ook erg trots dat we met twee cases genomineerd zijn! 

Hago Next en FNV introduceren nieuw type schoonmaakcontract
Hago Next en FNV zetten zich in voor een contract dat het beste van twee werelden combineert. FNV maakt zich sterk voor echte banen en gezonde arbeidsomstandigheden, daarom nemen ze alle schoonmaakmedewerkers zelf in dienst. Via een undermanagementconstructie wordt de kennis en kunde van Hago Next toegevoegd aan het portfolio van FNV.

In deze samenwerking staat de vakschoonmaker centraal en stellen we continu de vraag, hoe kunnen we door slimme toepassingen het werk gemakkelijker en leuker maken? Er wordt ingezet op dagschoonmaak waardoor de schoonmaker echt een ‘gezicht’ krijgt, en een onderdeel wordt van de organisatie.

De mens staat centraal bij FMO en Hago Next
Twee organisaties met hetzelfde DNA. Dat heeft geresulteerd in een mooie samenwerking tussen FMO en Hago Next. De schoonmaakploeg bij FMO zet zich vol bedrevenheid en met veel passie in op de werkvloer. Ze zijn écht onderdeel van het team. “Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze medewerkers een volwaardige baan hebben en niet met 3 baantjes tot in de late uurtjes moeten poetsen. Maar ook gewoon op tijd thuis zijn voor het eten!” Aldus: Susanne Kamp, Manager Facility Services FMO.

Ook bij FMO voert Hago Next dagschoonmaak uit en doen zij meer dan schoonmaak alleen. De vakschoonmakers zijn echt een verlengstuk van de organisatie. Ze maken onderdeel uit van het regulier overleg, zijn de oren en ogen op de werkvloer en worden aangemoedigd om zelf met ideeën en verbetervoorstellen te komen. “Iets wat eigenlijk vanzelfsprekend zou moeten zijn, maar het helaas nog niet is”, aldus Susanne Kamp.

Vind jij ook dat deze twee cases een voorbeeld zijn voor de branche en een plekje op het podium verdienen? Geef dan vanaf 22 december je stem voor onze schoonmakers van FMO en FNV! Wij zijn Hago Next, de vakschoonmakers van Nederland.

Deel dit artikel: