23-10-2018

Hago en Rotterdam Ahoy geven jeugd de toekomst met TOP Academie.

De jeugd heeft de toekomst, toch? Daarom werkt Hago al een paar jaar met de TOP Academie, om leerlingen al werkend een kans te bieden op een mooi diploma én mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Rotterdam Ahoy

Hago’s locatiemanager Jacco Sondaar heeft dit project, in samenwerking met Learn2Work, uitgebreid naar Rotterdam Ahoy. “Leerlingen van Albeda MBO uit Rotterdam hebben zich opgegeven voor een klas in de TOP Academie. Zes van hen hebben gekozen voor de opleiding tot schoonmaker in Rotterdam Ahoy. Ze zijn op maandag 24 september begonnen en ik begeleid ze samen met mijn collega Quincy Amasia en docenten van school. Zo combineren ze theorie en praktijk dagelijks op locatie.” Een heel jaar werken ze bij een opdrachtgever waar Hago erg trots op is, in een omgeving waar anderen ongetwijfeld heimelijk een beetje jaloers op zijn.

Echte kansen

TOP Academie is een initiatief van Learn2Work en geeft jongeren de kans op werk door ze een opleiding als facilitair medewerker te geven. Hago en TOP Academie Rotterdam zorgen  voor leer-werkplekken in de richting Facilitair én nemen de studenten uiteindelijk aan als ze aan het eind van hun opleiding voldoen aan de standaard van de hedendaagse schoonmaker en zelf graag willen blijven werken. Echte kansen dus, om te zorgen dat jongeren niet buiten de boot hoeven te vallen. TOP Academie is er voor leerlingen met MBO1-niveau. Voor vluchtelingen die nog onvoldoende Nederlands spreken en voor uitvallers op het middelbaar onderwijs, bijvoorbeeld. Voor mensen met een indicatie die ze deel maakt van de Participatiewet. Ons doel is om ze daar uit te halen en samen met TOP Academie krijgen we het voor elkaar, in Ahoy.

Divers werk

Ook Rotterdam Ahoy spint garen bij het project. Manager Facility Services Corine Dijkhuizen: “Leerlingen kregen een rondleiding door Ahoy van Jacco en Quincy, om ze te laten zien hoe divers de werkzaamheden hier precies zijn. Ieder dag is verschillend, met een grote diversiteit aan evenementen. Die afwisseling is natuurlijk erg leerzaam. Rotterdam Ahoy is erg blij met de vaste kern schoonmakers van Hago. We hebben er alle vertrouwen in dat dit project ook wat toppers oplevert voor de toekomst.”

Hago gelooft in kansen. We geloven in mensen. Samen met TOP Academie en Rotterdam Ahoy maken we ons ideaal nu nog meer waar. Op de toekomst!

 

Wil je meer informatie? Kijk eens op www.topacademies.nl.

 

#schoonisvaniedereen

Deel dit artikel: