1-5-2019

Hago en Hogeschool Utrecht bouwen verder aan optimale faciliteiten.

Op 1 mei 2019 gaat het nieuwe schoonmaakcontract bij Hogeschool Utrecht in. De onderwijsinstelling koos, na een zorgvuldig doorlopen aanbestedingsprocedure, opnieuw voor Hago als partner, voor een periode van maximaal tien jaar. Voor Hogeschool Utrecht was de nieuwe keuze voor Hago een welbewuste. Eentje waar we uiteraard erg blij mee zijn, omdat de Hogeschool zich al sinds mei 2014 een opdrachtgever toont die graag meedenkt. Tien jaar extra geeft beide partners de kans om zichzelf verder te ontwikkelen en te bouwen aan nog optimalere faciliteiten om onderwijs en onderzoek te ondersteunen.

Hogeschool Utrecht: ideale opdrachtgever

De aanbesteding bestond nog uit één perceel, een halvering ten opzichte van de vorige contractperiode. Hago gaat nu alle acht locaties schoonmaken. Locatiemanager Thomas Kraan is verguld met deze uitbreiding: “We voelen ons al jarenlang een met de gebouwen en zijn blij om binnenkort verantwoordelijk te zijn voor alle locaties. Wij stellen alles in het werk om te zorgen dat de medewerkers die we overnemen, zich net zo thuis bij ons gaan voelen als onze huidige groep. Zo deden we dat vijf jaar geleden ook, toen ons eerste contract startte. Het motto van Hogeschool Utrecht is ‘hier komt alles samen’. Zo voelen wij dat ook. Hago wil de gebruikers van de locaties en al ons personeel samenbrengen om een fijne leer- en werkomgeving voor iedereen te maken.”

Drie redenen om voor Hago te kiezen

De keuze voor Hago komt volgens Hogeschool Utrecht onder andere voort uit drie redenen: “Hago heeft de kennis en ervaring die nodig zijn om de complexiteit van schoonmaken bij hogere onderwijsinstellingen het hoofd te bieden. Daarnaast geeft Hago er blijk van oog te hebben voor de belangen van het personeel, het belangrijkste kapitaal dat bij dag en dauw op locaties van Hogeschool Utrecht aanwezig is. Ook neemt Hago zijn maatschappelijke rol serieus en gaat het hier verantwoord mee om, zowel op sociaal vlak als op het gebied van vermindering van de milieubelasting.”

Mooie uitdagingen in een succesvol partnerschap

Redenen te over dus om de succesvolle samenwerking te continueren. Hogeschool Utrecht en Hago bouwen verder aan de operational excellence die nodig is om onderwijs en onderzoek optimaal te ondersteunen. Als partners, met schoonmaakmedewerkers die zich thuis voelen op Hogeschool Utrecht. Tegelijkertijd draagt Hago bij aan de duurzaamheidsdoelstelling van Hogeschool Utrecht om haar footprint op het milieu te verminderen door verduurzaming van de te gebruiken middelen. Mooie uitdagingen in een succesvol partnerschap dat vanaf 1 mei 2019 een nieuwe contractperiode ingaat.Deel dit artikel: