Emmy Limbourg Executive Finance
25-03-2022

Financieel Directeur Emmy Limbourg bij Executive Finance

"Samen goed doen is onze financiële missie"

Emmy Limbourg is er de financieel directeur niet naar om haar finance-team bij schoonmaakbedrijf Hago directief aan te sturen. “Ik ben een dienstbare leider en een groot voorstander van samenwerking. Om met een goede energie te kunnen werken moeten de professionals, in hun kracht staan”, benadrukt Limbourg.

Limbourg is sinds mei 2021 financieel directeur bij Hago, dochteronderneming van Vebego. Zij vult deze functie tot het einde van dit kalenderjaar in, waarna ze per 1 januari 2023 de beoogd financieel directeur wordt van het grote schoonmaakbedrijf binnen Vebego. “Acht schoonmaakbedrijven, inclusief Hago, worden vanaf volgend jaar samengevoegd tot één groot schoonmaakbedrijf. Met dit bedrijf willen we nog meer impact maken op de maatschappij dan we nu al doen en betekenisvolle banen creëren voor onze zesduizend medewerkers. We zitten nu volop in de transitie, waarin medewerkers van alle acht bedrijven zijn betrokken. Onder wie dus ook de collega’s van finance”, legt Limbourg uit.

Enorme transitie

In het nieuwe grote bedrijf per 1 januari 2023 werken er circa 70 collega’s in de afdeling van Limbourg. Onderverdeeld in een afdeling control en business support. De administratie is ondergebracht in het Vebego Service Center. We gaan niet door op de oude voet, maar vormen een bedrijf dat opnieuw wordt ingericht en waarvoor alle beleidsmatige kaders, processen, systemen en data worden geharmoniseerd. Bij zo’n nieuw bedrijf hoort ook een andere, voor de nieuwe situatie passende besturing. Dat is een enorme transitie, maar niet één waarvoor ik wegloop. Het is zeker niet mijn eerste baan en ik ben bij eerdere werkgevers veelal binnengehaald om na een reorganisatie te helpen bij een fusie. Om dit voor elkaar te krijgen wordt veelal gedacht dat je een directieve leiderschapsstijl nodig hebt, maar dat is niet mijn manier. Ik zet juist in op de samenwerking. Of heel concreet, ervoor zorgen dat we samen de dingen goed doen. Samen Goed Doen is toevallig ook de missie van het huidige Hago, maar ook prima van toepassing op een finance-team.”

Die samenwerking trekt ze door in de op handen zijnde transitie. “Iedereen moet eraan wennen dat er een verandering aankomt en dat je daarin mee moet. Niet meegaan is geen optie. Het is mooi als het team hiervoor zelf de richting aan kan geven en dat ik dat niet hoef op te leggen. Pas dan doen we het echt samen. Als je een directieve leiderschapsstijl bent gewend is dat natuurlijk even omschakelen. Er werd in meetings, ook die niet over de transitie gaan, vaak naar mij gekeken en gevraagd wat mijn visie is. Ik zeg dan: ik ben slechts één referentiekader. Natuurlijk heb ik een visie voor ogen, maar ik wil die niet opleggen.”

Verder lezen?

Dit interview verscheen op 22 maart 2022 op de website van Executive Finance.  Wil je verder lezen? dat kan.

Naar het artikel
Executive Finance Nederland Logo Vector

Meer nieuws

Poc Facto Mark Keur
impact

Partner of Choice 2022 - "Wij zijn een impactbedrijf"

1 min.
Balanz B Corp Hoofdcertificaat 2

Balanz Facilitair verwerft B Corp-certificaat

2 min.
Mark Keur Hago 1700X930 W1460 H770 1 1280X

Algemeen directeur Mark Keur bij Service Management over het pad naar de toekomst.

1 min.