22-10-2018

CBRE en Hago zetten 3D-printer in voor hergebruik plastic bij financiële dienstverlener.

CBRE en Hago werken al jaren samen aan duurzaam schoon bij hun klant in de financiële dienstverlening. Dan is het niet meer dan logisch dat CBRE en Hago een bijdrage leveren  aan de duurzaamheidsambities van deze dienstverlener, dat op 17 september 2018 een project startte om de 2700 kilo plastic en 98000 kilo restafval per jaar op de Nederlandse kantoren aanzienlijk te verminderen.

Reizende 3D-printer

 Als pilot van dit project reist een door Hago ontwikkelde prullenbak met een 3D-printer door het land. Medewerkers gooien er hun plastic in weg. De Hago 3D-printer print, doorlopend onder andere badges die intern gebruikt worden. Op deze manier hergebruikt de klant plastic afval en heeft de opdrachtgever van partners CBRE en Hago badges met een goed verhaal. De 3D-printer staat tot en met week 44 wekelijks op een andere etage van het kantoor in Amsterdam. Daarna reist de duurzame machine door het land langs andere locaties. Hago is bijzonder trots op het feit dat CBRE en de opdrachtgever dit ontwerp hebben omarmd. De 3D-printer past helemaal bij Hago’s gedachte dat afval bestaat uit grondstoffen die we opnieuw kunnen gebruiken. Het is direct ook een mooi voorbeeld van het duurzame partnerschap van de financiële dienstverlener, CBRE en Hago.

Hago en Returnity

Hago is een onderdeel van Vebego. Vebego’s jongste start-up, Returnity (2016), werkt aan circulariteit. Restafval bestaat niet meer. Restwaarde wel. Afvalstromen krijgen een tweede leven, waar mogelijk direct op locatie. Hago’s duurzame bedrijfsvoering is gestoeld op een aantal van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Met Returnity sluit Hago, in dit geval samen met CBRE en de klant, naadloos aan op sustainable development goal #12: responsible consumption and production.

Deel dit artikel: