27-2-2019

Actie van objectleidster Hago heeft positieve impact op Rotterdamse schoolkinderen.

 

Ons moederbedrijf Vebego heeft een eigen stiching: de Vebego Foundation. Deze stichting werkt voortdurend aan een betere dag van morgen voor kansarme kinderen en jongeren. Medewerkers van Vebego – en dus Hago – kunnen hulp van de Vebego Foundation inschakelen voor een sociaal project dat ze organiseren of helpen organiseren.

Parba Panday is sinds een jaar vrijwilliger bij De Ontmoeting, de school van haar jongste kleinkind. Parba helpt hier bij verkeerslessen, de opruimdag en andere activiteiten. De school staat sinds een tijdje op een andere locatie en opende op 6 februari de nieuwe speeltuin op het schoolplein. De objectleidster had, met hulp van de Vebego Foundation, een verrassing voor De Ontmoeting.

De stichting kwam Basisschool De Ontmoeting tegemoet met een bedrag waarmee Parba Panday, objectleidster van Hago in Rotterdam, speelkarren heeft aangeschaft voor verkeerslessen op de school. Wat mooi om te zien dat Hago’s medewerkers op deze manier impact maken op Rotterdamse schoolkinderen en hun veiligheid in het verkeer.

“Ik sprak mijn leidinggevende over mijn idee voor de verkeerslessen en hij raadde me aan om contact op te nemen met de Vebego Foundation. De schoolkinderen van De Ontmoeting krijgen verkeerslessen op het schoolplein, zodat ze leren veilig deel te nemen aan het Rotterdamse verkeer. Het leren gaat spelenderwijs, zodat de kinderen ook veel plezier hebben van de lessen.” Parba besloot in actie te komen om de lessen wat extra’s te geven en regelde via de Vebego Foundation speelkarren om de kinderen om te leren gaan met verkeerslichten. “Helaas was het op 6 februari niet echt lekker weer, zodat we de verkeersles op de openingsdag van de speeltuin binnen hebben gehouden. Bij beter weer doen we het in de toekomst gewoon buiten.”

Wij houden het project natuurlijk nauw in de gaten en zijn regelmatig in gesprek met Parba om te zien hoe het gaat.

Wil je meer weten over de Vebego Foundation en alles dat Vebego-breed wordt gedaan om een impact te maken op kansarme kinderen en jongeren? Neem dan gauw een kijkje op de website.

 

Deel dit artikel: