Touwtje springen 

Bewegen is belangrijk in deze tijd. Hou jezelf fit met touwtje springen! Deze sport is natuurlijk vooral bij kinderen geliefd, maar ook voor volwassenen is het leuk en gezond. De voordelen zetten we hieronder graag voor je op een rijtje. Stof je springtouw maar alvast af. 

De voordelen…… 

 1. Het kan overal
  Eén van de grote voordelen van touwspringen is dat je het altijd en overal kunt doen. Dus ook gemakkelijk thuis.
 2. Het is leuk om samen te doen
  Hoe leuk is het om een workout touwspringen samen met je kinderen doenZblijf je allemaal fit en stimuleer je elkaar om door te zetten.  
 3. Je hele lichaam werkt
  Met touwspringen werken zowel je benen, je armen als je buikspieren. Je enkels komen los, je kuiten en knieën worden sterker, je krijgt meer spieren in je armen en je traint je buikspieren. Resultaateen strakker en slanker lichaam. Maak het moeilijker door het tempo te verhogen en afwisselend op één been te springen, of te lopen in plaats van te springen. 
 4. Calorieën verbranden 
  Je verbrandt veel calorieën. Zeker als je ook nog eens op je voeding let. Gemiddeld verbrand je met een half uur touwtjespringen zo’n 300 tot 400 calorieën. Dat is best veel, als je bedenkt dat een man ongeveer 2500 en een vrouw ongeveer 2000 calorieën per dag nodig heeft en verbruikt.
 5. Groeiend uithoudingsvermogen 
  Met touwtjespringen krijg je meer uithoudingsvermogenDit merk je na een tijd als je trappen loopt, hard fietst of bijvoorbeeld in de tuin werkt; je bent minder snel buiten adem.
 6. Scherpere vaardigheden 
  Voor touwtjespringen moet je behendig zijn. Je stemt zowel je handen, armen en benen op elkaar af voor de juiste springbeweging. Het is dus goed voor je coördinatie.  

Touwtje springen kun je als volgt langzaam opbouwen:

Week 1. Begin rustig met 10 minuten. Begin met 1 minuut, neem 15 seconden rust en begin aan de volgende minuut. Hou je voeten bij elkaar tijdens het springen. Voer de work-out 2 à 3 keer per week uit. Week 2. Als je dit goed volhoudt, voer je het tempo iets op. Begin weer met 1 minuut, neem 15 seconden rust en begin aan de volgende minuut. Week 3. Probeer het springen 15 minuten (zonder rust) vol te houden. Kies een tempo dat jij kunt volhouden. Week 4. Probeer nu 10 minuten vol te houden op een hoog tempo. Rust 2 minuten en spring weer 10 minuten op een hoog tempo.

Deel dit artikel: