20220125 Theater De Molenberg 3
25-01-2022

Theater de Molenberg & Hago Regionale partners voor nu én later

Hago biedt schoonmaakdiensten op maat in heel Nederland. Ook in de meest noordelijke provincie: Groningen. Van kantoorpand en onderwijslocatie tot hotel en theater. Iedere opdrachtgever heeft andere behoeften. Bij Theater de Molenberg draait het om de beleving. Theaterzalen die spic en span zijn waar gasten kunnen genieten van de show. En schone ruimtes voor medewerkers, zodat zij prettig kunnen werken. Dagelijks kunnen zij op de medewerkers van Hago rekenen.

Monique Kats-Flikkema werkt al 13 jaar bij Theater de Molenberg en is verantwoordelijk voor de financiën en personeelszaken. Inmiddels behoort facilitair ook tot haar takenpakket. In dit interview deelt ze haar ervaringen over de samenwerking met Hago.

Waarom hebben jullie voor Hago gekozen?

“Eerst werkten we met een schoonmaker uit de regio, maar deze voldeed niet meer. Soms is het nodig om ad hoc te reageren. Dat bleek niet mogelijk te zijn en toen zijn we gaan rondkijken. Via een kennis, die zelf bij Hago werkt, kwam ik bij Hago uit. Hij gaf aan dat Hago gewoon een goed bedrijf is dat staat voor wat ze doen. Ik heb een afspraak gemaakt en vervolgens een kennismaking gehad, waarbij we onze wensen hebben besproken. Daarna stelde Hago een offerte op en konden we aan de slag.”

Hoe bevalt deze samenwerking?

“Tot nu toe zijn we heel tevreden. Het contact met objectleidster Katharina is goed en ze is makkelijk te bereiken. Andersom belt zij ons ook op als ze iets moet weten. Zo lossen we situaties samen op. Ondanks dat Hago een grote organisatie is, zijn de lijntjes kort en is de bereikbaarheid goed.”

Wat zijn de voordelen van zo’n grote schoonmaakorganisatie?

“Katharina liet meteen al merken dat Hago zaken goed regelt. We hebben eerst op locatie afgesproken zodat ze het gebouw leerde kennen. Zo kon zij een eerste indruk opdoen en kijken of ruimtes makkelijk schoon te maken zijn. Katharina had ook aandacht voor de sfeer en voor onze medewerkers. Want het is belangrijk om goed te kijken wie bij het team past. Collega’s communiceren veel rechtstreeks, ook al is niet iedereen op dezelfde tijdstippen aanwezig. Voor ons is het belangrijk dat we steeds dezelfde gezichten zien. Katharina heeft het team juist samengesteld. En als het druk is, vult Hago het snel aan met extra krachten. Dat pakken ze meteen goed op.”

Kun je een voorbeeld noemen van iets wat fijn voor jullie werkt?

“We hebben altijd met een eigen schoonmaker gewerkt. Dat is toch anders dan een professioneel schoonmaakbedrijf. Op een gegeven moment, als je heel lang bij hetzelfde bedrijf bent, sluipen bepaalde gewoontes in je werk. De schoonmakers die we nu hebben, zijn scherp en worden door Hago ook scherp gehouden, met continu bijscholing.

Een collega zei in het begin: ‘Ik heb hier nog nooit iemand met een plumeau zien schoonmaken. Nu zie ik dat deze mensen het wel doen.’ De schoonmakers van Hago zagen binnen twee weken zelf hun taken en pakten ze op. Mijn collega’s laten medewerkers van Hago met een gerust hart aan het werk gaan. Ze hoeven niet meer te controleren of het wel goed komt. Nu weten ze dat schoonmakers dingen zien die anderen eerder over het hoofd zagen. Ik werk veel thuis, dus ik merk dat niet altijd. Maar collega’s wel. Een groot compliment voor Hago. Het bevestigt dat we met de juiste partij in zee zijn gegaan en dat is een hele geruststelling.”

Zou je Hago aanbevelen? En waarom?

“Ik beveel Hago zeker aan. Het is een organisatie die meedenkt op locatie en op niveau. Niet om er zelf beter van te worden, maar om het financieel zo leuk mogelijk te houden. Bijvoorbeeld als ruimtes binnen ons theater gebruikt worden, moeten ze tussendoor schoongemaakt worden. Dan is schoonmaak in het weekend ook nodig. Een medewerker nam de agenda door en vroeg of zij in het weekend aanwezig moest zijn. Hago informeerde eerst of dat echt nodig was, want dan zou er een extra nota bijkomen. Dit laat zien dat het niet alleen een groot bedrijf is dat omzet wil maken.

 

Wij vinden het belangrijk dat een partner niet alleen voor zichzelf denkt, maar ook meedenkt. Komend seizoen vindt hoogstwaarschijnlijk de laatste voorstelling in ons huidige theater plaats. Momenteel gebruiken we deels nog eigen schoonmaakmiddelen. Dat is ook zo afgesproken. Op korte termijn nog alles omgooien is niet nodig, want materialen zijn een grote kostenpost. Over zoiets denkt Hago ook goed mee.

 

Zoals het nu gaat is de samenwerking naar wens en willen we het contract verlengen. Dat kan nu alleen nog niet, omdat we straks twee jaar lang geen locatie hebben. Onze samenwerking met Hago komt dan even in de ijskast te staan. Zodra het nieuwe theater staat, kunnen we samen kijken wat er nodig is om schoonmaak weer optimaal in te richten.”

Contact
Samenwerken met Hago?

We zijn benieuwd naar jouw verhaal. Naar hoe Hago je kan helpen aan de omgeving waarin jij optimale resultaten behaalt. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Contact
Harm van Vlijmen - contact

Meer blogs

Nationaal Militair Museum Triple T
Recreatie, Partnerschap

Hago’s militaire schoonmaakoperatie met Triple-T bij Nationaal Militair Museum.

22-02-2019
1 min.
Het Succes Van Uva En Hago In Gesprek Tot Grote Hoogte Reiken
Onderwijs, Partnerschap

Het succes van UvA en Hago: in gesprek tot grote hoogte reiken

12-03-2019
6 min.
Hago - Recreatie - Schoonmaak - schoonmaakmedewerkers van achteren
Recreatie, Partnerschap

Meanwhile in Roermond…

06-08-2019
5 min.