Specialistenteam Hago
26-09-2022

Het specialistenteam van Hago

Ludy Keerssemeecker is manager van het specialistenteam van Hago. Ludy heeft al meer dan 23 jaar ervaring in de schoonmaakbranche, met name op het gebied van vloeronderhoud, maar ook in de zorg. De laatste 8 jaar is Ludy in dienst bij Hago en met recht een specialist op het gebied van vloeronderhoud.

Ludy is getrouwd en heeft twee zoons. Hij wist altijd dat hij ‘iets met zijn handen’ wilde doen. Hij kwam in vloeronderhoud terecht. En daar ontdekte hij zijn passie.

“Ik ben specialist op het gebied van schoonmaak en onderhoud van vloeren. Van linoleum, tegels, beton, tapijt, hout of PVC. Ik word enthousiast als we de vloer weer als nieuw laten blinken.”

“In mijn huidige rol ben in verantwoordelijk voor de planning van het specialistenteam, voor het uitbrengen van offertes, het beoordelen van de vloeren en het resultaat, voor het klantcontact en het contact met mijn collega’s van Hago die verantwoordelijk zijn voor de objecten. Mijn team bestaat uit 5 gemotiveerde en ervaren specialisten.”

Met een schone lei beginnen

“Wij worden ingezet waar we impact kunnen maken. Dat is regelmatig bij nieuwe klanten waar een schoonmaakachterstand is. Daar is periodiek niet goed genoeg gepoetst. Wij zorgen ervoor dat onze collega’s letterlijk met een schone lei beginnen.”

De rayonmanagers binnen Hago zijn verantwoordelijk voor de start bij nieuwe klanten. Zij weten Ludy over het algemeen goed te vinden. “Mijn expertise wordt steeds vaker gevraagd. Ik ga dan zelf kijken en bepaal of we de klus met ons eigen team kunnen uitvoeren of dat we extra hulp moeten inschakelen. Het doel is om de Hago collega’s met een schoon pand te laten starten. En wat de definitie van schoon per geval dan inhoudt, bepalen we uiteraard samen met de klant.”

Over de vloer

Naast oplevering werkt het team van Ludy ook aan periodiek vloeronderhoud. “In onze contracten, zowel bij kleine als grote klanten, staan vaak ook periodieke schoonmaaktaken beschreven. Zoals eenmaal per maand de toiletten schrobben of 8 keer per jaar groot vloeronderhoud. Ook dat doen wij. Want zo ontzorgen wij onze Hago collega’s. Zij zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse schoonmaak, maar voor het periodiek en specialistisch werk worden wij ingevlogen. Mijn team en ik komen dan ook bij heel veel klanten over én voor de vloer.”

Cleanroomoplevering

Ook een cleanroomoplevering behoort tot de taken van het specialistenteam. “Ik heb schoonmaakervaring in de zorg en al vele OK’s schoon mogen opleveren. Een cleanroomoplevering sluit daarom heel goed aan bij mijn expertise. Wij komen met ons team voordat de cleanroom in gebruik genomen gaat worden. We maken grondig schoon. Van plafond tot wand en vloer, maar ook alle lampen, machines en meubilair worden stofvrij en waar nodig gedesinfecteerd. Daarna is de cleanroom klaar voor gebruik.”

"Iets dat onmogelijk haalbaar lijkt, toch samen oplossen. Want zo maken én houden we onze klanten tevreden.”

Flexibiliteit en motivatie zijn de sleutel tot succes

“Het succes van mijn team zit met name in de flexibiliteit die wij bieden. Ieder teamlid is enorm flexibel en dat maakt onze dienstverlening wendbaar. Het komt wel eens voor dat een klant op donderdag aangeeft dat er vrijdag 3.000 m2 grondig gereinigd moet worden. Dat regelen we dan samen.”

Deze ‘can-do’ mentaliteit gecombineerd met ervaring kenmerkt het specialistenteam van Hago. “Eigenlijk halen we daar misschien ook wel de meeste voldoening uit. Iets dat onmogelijk haalbaar lijkt, toch samen oplossen. Want zo maken en houden we onze klanten tevreden.”  

Meer blogs

High Care Bbio Samet Closeup
Cleanroomreiniging, Industrie, Vooruitstrevend

Cleanroom schoonmaak verbeteren? Meten is weten!

12-08-2022
3 min.
Nationaal Militair Museum Triple T
Recreatie, Partnerschap

Hago’s militaire schoonmaakoperatie met Triple-T bij Nationaal Militair Museum.

22-02-2019
1 min.
Het Succes Van Uva En Hago In Gesprek Tot Grote Hoogte Reiken
Onderwijs, Partnerschap

Het succes van UvA en Hago: in gesprek tot grote hoogte reiken

12-03-2019
6 min.