Kantoorschoonmaak Algemeen Afnemen Vive Spray
26-05-2020

Hago’s Hygiënecoach: optimaal grip houden op COVID-19

Gebouwen gaan weer open en mensen mogen langzaam weer meer in het openbaar bewegen. Je medewerkers keren (deels) weer terug naar hun werkplek. Dat betekent natuurlijk heel veel moois, maar ook dat we samen extra voorzichtig moeten zijn. Daarom leiden we objectleiders op tot Hygiënecoach, om je blijvend te adviseren en optimaal grip te houden op COVID-19 en andere virussen. 

Hago’s dienstverlening geeft je werknemers het vertrouwen dat ze veilig hun werk kunnen doen in je gebouw, zodat ze het beste uit zichzelf halen. We beginnen met een grote schoonmaak, doen vervolgens een gebouwenscan, passen ons schoonmaakprogramma aan waar dat nodig is en houden na drie maanden een vinger aan de pols met een check, om te kijken of onze gezamenlijke inspanningen het juiste effect hebben. Hago’s objectleider is het cement dat deze verschillende stenen bij elkaar houdt. We leiden al onze objectleiders, maar ook locatiemanagers, op tot Hygiënecoach, om iemand op jouw werkvloer te hebben die borgt dat zowel wij als jij de richtlijnen voor veilig en schoon volgen. 

 

De aanvullende opleiding

De opleiding geeft Hago’s objectleiders extra kennis. Kennis over wat het coronavirus precies is en hoe het zich verspreidt. Kennis ook over de veranderende maatregelen van RIVM en zaken (HACCP bijvoorbeeld, maar ook dieptereinigingen en de legionellaprocedure) die uit de gebouwenscan komen. Zo kunnen ze iedereen in jouw pand advies geven. Advies over wel of niet desinfecteren bijvoorbeeld. Advies ook over het handhaven en borgen van gedragsregels. 

 

Alpheios, onze zusteronderneming en kenniscentrum voor alles rondom COVID-19, verzorgt de opleiding via Microsoft Teams. Online maar persoonlijk. De cursus bestaat uit een theorie-deel en een deel praktijk. De cursisten leren de inhoud van de gebouwenscan kennen en de begrippen begrijpen. Ze leren over het waarom van 1,5 meter en extra aandacht voor high-touch punten en leren invulling te geven aan hun coachende rol. In een praktijkoefenening gaan ze aan de slag, aan de hand van een ingevulde gebouwenscan. Zo leren ze, via Teams, ook van elkaar. 

 

Dezelfde objectleider

Onze objectleiders krijgen niet ineens een nieuwe functie. Hun certificaat Hygiënecoach is als een ‘merit badge’. Het laat zien dat de objectleider extra kennis heeft opgedaan om zo een adviesrol te kunnen aannemen en een belangrijke rol te spelen in onze grip op COVID-19 in jouw pand. Maar ook in de begeleiding van rood naar groen als het gaat om aandachtspunten of risico’s die naar voren kwamen tijdens onze gebouwenscan. We kiezen met opzet voor de persoon die je al kent. Daarmee borgen we dat aandacht voor veilig en schoon een vast agendapunt blijft en dat je tijdens je operationele overleg aan tafel zit met onze specialist. 

  

We sturen onze mensen niet met lege handen op pad. Onze Hygiënecoaches kunnen putten uit een tool kit met hulpmiddelen voor de communicatie over onze dienstverlening en de bewustwording rondom veilig en schoon. Samen kiezen jullie het pakket aan communicatiemiddelen dat bij jou past: nudging, tutorials, tafelkaartjes, posters, signing of teksten voor je narrow casting. Hago zorgt dat je alles hebt om je medewerkers op de hoogte te houden en ze te helpen met hun veiligheidsgevoel.  

 

Meer weten?

Hago’s Hygiënecoach is je adviseur over schoon en veilig. We borgen dat onze grip op COVID-19 een continu doorlopend focuspunt is door je vaste gesprekspartner uit te rusten met meer kennis. Ook zorgen we dat hij kan putten uit communicatiehulpmiddelen om advies mee te ondersteunen. Wil je meer weten? Bel je contactpersoon bij Hago voor alle antwoorden. 

Meer blogs

Beschermende Kleding (1)
COVID-19, Kwaliteit

Veiligheid van medewerkers voorop – schoonmaak in een pandemie

08-04-2020
3 min.
Beschermende Kleding (1)
COVID-19, Kwaliteit

Voorkomen én genezen – schoonmaak in een pandemie

14-04-2020
5 min.
Onze Aanpak Kwaliteit Stoplicht
COVID-19, Kantoren

Groen, oranje of rood: Hago’s gebouwenscan

04-05-2020
2 min.