20220303 Afbeelding Cygnific
14-03-2022

Cygnific en Hago geven schoonmaak samen een gezicht

Van grote gebouwen tot kleine panden, Hago biedt schoonmaakdiensten op maat aan in heel Nederland. Elke locatie is uniek en elke opdrachtgever heeft andere wensen en behoeften. Bij Cygnific bijvoorbeeld staan partnerschap en de persoonlijke, menselijke kant van dienstverlening voorop. De wens om de mens achter de schoonmaakwerkzaamheden zichtbaar te maken ligt voor de hand.  Cygnific en Hago geven schoonmaak hier een eigen plek en gezicht.  

Merel Homan startte zo’n zeven jaar geleden bij Cygnific als Manager General Affairs. “We waren net verhuisd naar het pand waarin we nu zitten en Hago maakte daar al schoon.” Cygnific is een dochteronderneming van KLM Air France en verzorgt de klantenservice vanuit twee Sales & Service Centers. De locatie Amsterdam ligt tegen het Westerpark aan, de tweede, kleinere locatie in Enschede bevindt zich vlak naast het station. Merel maakt zich hard voor open en transparant partnerschap met al haar leveranciers. Ze vertelt over haar ervaringen met Hago. 

Bewuste zichtbaarheid

“We werken hier 24/7  in verschillende diensten. Het pand is dus altijd bezet. KLM Air France is onze moedermaatschappij en opdrachtgever, maar we bieden onze klantenservice ondersteuning ook aan voor andere high end merken. Ik vind het belangrijk te laten zien wat er nodig is om een locatie goed te beheren. Schoonmaakwerk wordt gedaan door mensen, en dat moeten we niet verstoppen in (luwere) ochtend- of avonduren. Het was dan ook een bewuste keuze die ik samen met Monique, de rayonmanager heb gemaakt, om de werktijden van Hago medewerkers niet buiten standaard kantooruren te laten plaatsvinden. Als je ziet wie elke dag jouw rommel opruimt, denk je sneller na over wat je vies maakt of laat liggen.” 

Twee locaties

Naast het hoofdkantoor in Amsterdam werkt Hago sinds een aantal jaar ook op de tweede locatie in Enschede. “Het contact en het werk dat ze leveren in Amsterdam zorgde voor vertrouwen om te besluiten Hago ook het schoonmaakwerk in Enschede te gunnen. Ik ben blij met de korte lijnen, we werken eraan om in Enschede dezelfde kwaliteit als in Amsterdam te bereiken.” 

Medewerkers

“Schoonmaakmedewerkers Aziz, Zoubida, Saida, Valdette en Serap voelen zich onderdeel van Cygnific. Het helpt dat we een laagdrempelige en internationale organisatie zijn met collega’s uit alle windstreken. Wij vinden het leuk en niet meer dan normaal dat ook zij aansluiten bij onze evenementen zoals ons jaarlijkse kerstfeest - een begrip binnen Cygnific. Daarnaast verloopt het contact met Monique soepel; Hago voert uit wat nodig is en samen pakken we verbeterpunten op.” 

Ambities

“Ook bij onze ambities op het gebied van duurzaamheid sluit Hago aan. Verdere afvalscheiding bijvoorbeeld of het vervangen van wegwerpbekers voor duurzame alternatieven. Om hierin stappen te zetten is goede voorbereiding, aanpak en logistiek nodig.”  

“Inmiddels is de wereld veranderd en dus ook het gebruik en de bezetting van onze kantoren.  We hebben geïnventariseerd hoe onze medewerkers denken over de balans tussen thuis en op kantoor werken. Dit heeft consequenties voor de hoeveelheid benodigde ruimte en de manier waarop we die ruimte benutten. Ook daarover gaan we in gesprek. Het grote voordeel is dat we daardoor de expertise van Hago over inrichting en schoonmaak direct mee kunnen nemen in de plannen.  Heel prettig. Ik kan Hago dan ook aanbevelen vanwege de fijne relatie en hun zelfredzame en pro-actieve medewerkers. Dat is wat ik zoek in partnerschap en wat wordt waargemaakt: meedenken en open communiceren.” 

Meer blogs

Hagonext 35
Vooruitstrevend, Kantoren, Smart Hygiene

Facilitair Management en de deeleconomie

21-02-2020
3 min.
Onze Aanpak Kwaliteit Stoplicht
COVID-19, Kantoren

Groen, oranje of rood: Hago’s gebouwenscan

04-05-2020
2 min.
Hagonext 38
Vooruitstrevend, Kwaliteit, Kantoren, Smart Hygiene

Continuïteit van schoon: de juiste balans tussen data en mens

16-02-2021
4 min.