Menu
Altijd op de hoogte
Hago nieuws

Nieuws & Pers

Principe akkoord CAO schoonmaakbranche

17 apr 2012 - OSB heeft met de vakbonden CNV en FNV een principe akkoord bereikt voor een nieuwe tweejarige CAO voor onze schoonmaak- en glazenwassersbranche.

Beste CAO van Nederland
Met dit principe akkoord kunnen onze 150.000 medewerkers profiteren van de beste CAO van Nederland van dit moment. Het totaalpakket bestaat uit een loonsverhoging, afspraken over respect, opleiding, pensioen, werkdruk en het structureel aanpakken van ziekteverzuim. Hiermee investeren we ondanks de huidige recessie blijvend in een sterke en aantrekkelijke schoonmaakbranche. Het principe akkoord wordt 25 april voorgelegd aan de OSB leden tijdens een bijzondere Algemene Ledenvergadering.

Aanpak verzuim
Een van de laatste resultaten uit het totale pakket van afspraken is ook een structurele aanpak van het verzuim. Er komt een breed en grondig experiment met het verbeteren van ziekteverzuimbeleid. Wij verbinden ons daarbij aan de eenduidige onderzoek conclusies. Deze afspraken worden uiteindelijk verwerkt in de eerstvolgende CAO in 2014.

Blijvend investeren
Het onderhandelingsresultaat is een breed kwalitatief en kwantitatief totaalpakket. Totaal gaat het om een loonkostenverhoging van ruim 5% in twee jaar. In de huidige tijd van recessie, met een krimpende markt en de verwachte forse bezuinigingen met recht het beste CAO onderhandelingsresultaat van Nederland. Met deze investering willen we verder bouwen aan de kwaliteit van onze branche. Een voordeel voor ons, onze medewerkers en onze opdrachtgevers.

Durven investeren
1e onderhandelaar, Anton Witte: "Wij durven met de beste CAO afspraken van Nederland te investeren in onze schoonmaakbranche ondank de huidige recessie. Dit doen we omdat we op realistische manier willen bouwen aan een sterke en aantrekkelijke branche. Hiervan profiteren niet alleen onze 150.000 schoonmakers, maar ook onze opdrachtgevers die goede kwaliteit krijgen voor een eerlijke prijs."

Reacties en meer
Op onze Google+ pagina posten wij allerlei publicaties van kranten, nieuwspagina's en opiniesites. Maar natuurlijk kunt u ons ook volgen op Twitter. Ook dan bent u helemaal op de hoogte van alle ontwikkelingen.




Er heeft nog niemand gereageerd


Reageer op dit artikel

Errormessage
Neem contact op
Uw emailadres wordt niet publiekelijk geplaatst, maar dient alleen voor de redactie om eventueel contact met u op te nemen n.a.v. van uw reactie.
Re-captcha
Captcha