Menu
Altijd op de hoogte
Hago nieuws

Nieuws & Pers

Afwijzing beste CAO van Nederland door FNV slecht voor 150.000 schoonmakers

05 apr 2012 - De werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche (OSB) vinden het onbegrijpelijk en totaal onrealistischdat vakbond FNV de beste CAO afspraken van Nederland van dit moment weer afwijst. Met het stoppen blokkeren ze een breed kwalitatief en kwantitatief totaalpakket met verregaande afspraken. Slecht voor de 150.000 schoonmakers, die nu niet kunnen profiteren van deze CAO.

OSB heeft de afgelopen maanden continue bewogen bij steeds weer nieuwe eisen van FNV. Ook bij de laatste eisen over verzuim en doorbetalen bij ziekte. Nu is het voor de werkgevers: Genoeg is genoeg. OSB beraadt zich over de ontstane situatie en blijft streven naar een oplossing voor hun 150.000 medewerkers.

Verzuim
Een van de laatste voorstellen uit het totale pakket van afspraken was een verregaande aanpak van het verzuim. Hiervoor zijn de afgelopen weken verschillende pogingen gedaan voor een structurele oplossing. Het voorstel was een onafhankelijk representatieve studie naar verzuim in relatie tot doorbetalen bij ziekte. Uitkomsten van dit onderzoek zouden worden omgezet in bindende afspraken. Deze afspraken zouden uiteindelijk worden verwerkt in de toekomstige CAO. Ook dit voorstel is afgewezen door de FNV.

Onbegrijpelijk
De schoonmaakwerkgevers hebben de afgelopen maanden continue geprobeerd om tot een acceptabele en realistische oplossing te komen. Steeds is het initiatief genomen met een ruim en baanbrekend totaalpakket aan voorstellen. Naast de zekerheid van een eerlijk loon en werk, zijn ook onderwerpen als respect, werkdruk, verzuim en opleiding meegenomen. Gedurfde voorstellen binnen een fors financieel kader van ruim 5% kostenverhoging. Fors in de huidige realiteit van een verder krimpende markt en aankomende forse bezuinigingen.

Geen CAO: Wat nu?
Door het weer afwijzen van de beste CAO door de FNV gaan werkgevers zich beraden hoe nu verder. OSB wil als uitgangspunt een CAO afsluiten met beide vakbonden. Dit is het beste voor een sterke en aantrekkelijke branche. In de afgelopen maanden is echter de economische en marktsituatie voor de branche verder verslechterd. Verder zijn forse bezuinigingen op komst. OSB wil daarom in deze veranderende omstandigheden ook haar leden consulteren. De komende weken zal duidelijk worden wat kan worden gedaan om haar 150.000 schoonmakers in deze tijd van recessie. 

Genoeg is genoeg
1e onderhandelaar, Anton Witte: "Onbegrijpelijk. Wij steken met de beste CAO afspraken van Nederland onze nek uit in een krimpende markt waar prijzen verder zwaar onder druk staan en er nog meer bezuinigingen op komst zijn. De situatie verslechtert verder voor onze branche en onze opdrachtgevers. Wij willen onze 150.000 schoonmakers de zekerheid bieden van loon en werken in een aantrekkelijke branche. Daarom dat we ook de afgelopen weken weer met nieuwe voorstellen zijn gekomen. De FNV radicaliseert, beweegt niet en blijft doorgaan met aanvullende eisen. Voor ons is het is nu: Genoeg is genoeg."Reacties (3)

  • I became hoeonrd to obtain a call coming from a friend as he found the important tips shared on the site. Reading through your blog article is a real brilliant experience. Thank you for taking into consideration readers much like me, and I desire for you the best of success being a professional in this field. http://noagealteqi.com [url=http://lqlxofi.com]lqlxofi[/url] [link=http://eogpgmidamt.com]eogpgmidamt[/link] kb4WagjxN - 18-11-13 02:45:36
  • went there on the weekend, and it was fatanstic at high tide. easy access to the routes, even out of the water for all except one. and there's more here, than is indicated above. for example: check out the reddish rock in the middle of the cliff bottom. it allows for a short but cool traverse that moves from maybe Fb4b to Fb6a from left to right; alternatively half traverse, and then ascend using two pretty sharp finger pockets (probably around Fb5b) three metres to the right, there's another fun boulder problem right out of the water, that involves a heel hook, cross over, slab, dyno (maybe Fb5a) the place makes for a great couple hours, if you're a bit creative. http://dnhfaffgv.com [url=http://uggtcuspkk.com]uggtcuspkk[/url] [link=http://hfyvblzi.com]hfyvblzi[/link] DQ6GQdkOZd - 14-11-13 10:23:49
  • I thank you humbly for shniarg your wisdom JJWY 9Bo28wzrk - 11-11-13 13:57:15


Reageer op dit artikel

Errormessage
Neem contact op
Uw emailadres wordt niet publiekelijk geplaatst, maar dient alleen voor de redactie om eventueel contact met u op te nemen n.a.v. van uw reactie.
Re-captcha
Captcha