Menu
Altijd op de hoogte
Hago nieuws

Nieuws & Pers

Vebego sluit joint venture met SW-bedrijf Hameland

13 sep 2011

Op 7 september 2011 heeft Vebego een joint venture gesloten met Hameland, een sociale werkvoorziening in de Oost Achterhoek. Onder de noemer Hacron breidt Vebego met de samenwerking de dienstverlening in het groenonderhoud verder uit. Hameland en Vebego richtten al eerder samen een schoonmaakbedrijf op; Hameland Facilitair. Met Hacron staat de teller van joint ventures met SW-bedrijven inmiddels op acht. In vier jaar tijd verdubbelde de omzet uit dergelijke allianties naar €70 miljoen. Doelstelling is de komende vijf jaar opnieuw de omzet te verdubbelen.

Voor de gemeenten Aalten, Berkelland, Haaksbergen, Oost Gelre en Winterswijk voert Hameland de Wet Sociale Werkvoorziening uit. Als schakel tussen ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ en opdrachtgevers zet Hameland zich in om het aanbod van, en de vraag naar personeel zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten. Via Hameland kunnen werkzoekenden werkervaring opdoen en vaardigheden aanleren, zodat hun kans op het vinden van een zo regulier mogelijke baan toeneemt.

Toegang tot nieuwe pool sterk gemotiveerde medewerkers
“Door de samenwerking met Hameland, krijgen wij toegang tot een grote, nieuwe pool sterk gemotiveerde medewerkers”, onderbouwt Niel Cortenraad, directeur Vebego Publiek Private Allianties. Wetende dat arbeid schaars gaat worden, is dit een interessante manier van strategic sourcing. Bovendien geeft de samenwerking een mooie invulling aan ons MVO-beleid: we helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan een baan. Precies wat de missie van Hameland behelst.”

Uitbreiding dienstenpakket
Hameland profiteert op haar beurt van de bedrijfsmatige kennis van Vebego. Cortenraad: “De overheid snijdt stevig in de budgetten voor de sociale werkvoorziening. Met de joint venture helpen we Hameland hun bedrijfsvoering verder te professionaliseren en fors uit te breiden. Hierdoor is Hameland nog beter in staat in te spelen op de behoeften van haar huidige en nieuwe opdrachtgevers, en creëert ze meer plaatsingsmogelijkheden voor de medewerkers waardoor uitkeringen omlaag kunnen.” Inmiddels staan 3500 medewerkers op de loonlijst van de acht joint ventures. Cortenraad: “Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die regulier werken. Dat is de win-win-situatie van deze samenwerkingsvorm.”Er heeft nog niemand gereageerd


Reageer op dit artikel

Errormessage
Neem contact op
Uw emailadres wordt niet publiekelijk geplaatst, maar dient alleen voor de redactie om eventueel contact met u op te nemen n.a.v. van uw reactie.
Re-captcha
Captcha