Menu
reiniging harde vloeren - natuurstenen en houten vloeren

Reiniging harde vloeren

Reiniging harde vloeren: natuursteen en hout

Reinigen en onderhouden van harde vloeren, het lijkt zo simpel. Gewoon even voorzien van een waslaagje en de vloer kan er weer jaren tegen. Helaas: niets is minder waar. Zelfs de basisafwerking bij een nieuwe installatie kan een latere keuze voor onderhoudsmethodieken beïnvloeden. Het herkennen van de vloermaterialen en hun historie is dan ook een eerste vereiste.

Advies

Wij kunnen voor u inventariseren welke vloersoorten er aanwezig zijn en op basis daarvan adviseren hoe reiniging en/of onderhoud plaats moet vinden. Onze reinigingstechnieken zijn stap voor stap opgebouwd en bieden voor ieder reinigings- en/of onderhoudsprobleem een betaalbare en zéér effectieve oplossing.

Het dienstenpakket voor harde vloeren bestaat uit:
- Zoeten en polijsten van marmer en kalksteen vloeren
- Conserveren van linoleum, pvc, houten en stenen vloeren
- Kristalliseren van natuursteen
- Diepreinigen van alle vloersoorten (inclusief siergrind)
- Impregneren van alle soorten vloeren
- Periodiek onderhoud (bijvoorbeeld spraywassen)
- Schuren en verzegelen van houten vloeren

Zoeten en polijsten
Vorm van renoveren waarbij doffe looppaden weer glans krijgen en/of niet te diepe krassen in de vloer weer glans krijgen. Dit procédé verwijdert zo’n 70 à 80% van de aanwezige krassen.

Conserveren
Techniek waarbij oude waslagen worden verwijderd en de vloer opnieuw wordt beschermd met minimaal twee waslagen. Oude poreuze vloeren worden, indien mogelijk, voorzien van een poriënvuller. Houten vloeren kunnen éénmaal in de was gezet nooit meer gelakt worden.

Kristalliseren
Met behulp van chemicaliën wordt de toplaag van de kalkhoudende natuursteenvloer verhard. Doffe vloeren krijgen hun glans weer terug. Verdichting van de toplaag zorgt voor minder vuilindringing. Diverse vormen van kristalliseren zijn mogelijk en afhankelijk van de toepassing van de vloer vergt het minder onderhoud en behoud het langer zijn glans.

Diepreinigen
Afhankelijk van de vloerafwerking. Bijzonder is de siergrindreiniging. Hierbij wordt een hogedruk vloeistoftransport (tot 70 bar) gebruikt om zonder noemenswaardig vochtverlies de ‘open’ structuur grondig te reinigen.

Impregneren
Poriën worden zodanig gevuld dat er een verdichting van het oppervlak plaatsvindt. Impregneren wordt toegepast als extra beschermlaag.

Schuren en verzegelen
Bij het vlakschuren wordt er een laagje van 1 à 2 mm van het oppervlak afgehaald en krijgt een vloer na de behandeling zijn originele uitstraling. Na een schuurbeurt kan de verzegeling (bescherming) van de vloer worden uitgevoerd door middel van een lak-, olie- of waslaagbehandeling.

Ik wil meer weten over reiniging van harde vloeren

Benieuwd wat Hago voor u kan betekenen? We kunnen voor u een proef op locatie verzorgen om het resultaat en de te volgen werkwijze vast te leggen. Niet één vloer is gelijk, neem daarom contact met ons op voor een proef en een advies op maat.
Ik wil meer weten over reiniging van harde vloeren
Re-captcha
Captcha

Download flyer
MDS

Voor de reiniging van natuursteen en houten vloeren hebben wij een samenwerkingsverband met MDS. Alle contacten lopen via uw contactpersoon van Hago, maar MDS voert de werkzaamheden uit. Hierdoor profiteert u van het specialisme en de kennis van MDS. Hago en MDS werken ook samen voor de reiniging van tapijt en stoelenreiniging.