Menu
Enkeltje winst
Schoonmaken in het openbaar vervoer

Transport

Enkeltje winst

Openbaar vervoer is meer dan reizen

Openbaar vervoer om te reizen? Ja, maar het station is ook een plek om te shoppen of een lekker ijsje te eten. Met de trein reis je, maar het is dankzij wifi ook een werkplek. Als het om openbaar vervoer gaat, is reizen een te benauwde definitie geworden. Openbaar vervoer gaat over beleving. En dat geldt net zo goed voor schoonmaken in bussen, treinen en trams.

Van deur tot deur, dat is de trend. OV-bedrijven denken na over hoe mensen op het station komen en wat ze daarna nodig hebben om op de plaats van bestemming te komen. Hago Transport maakt onderdeel uit van die keten en wil daar graag waarde toevoegen. Daarom doen onze medewerkers veel meer dan schoonmaken. Zo zijn onze medewerkers vaak ook een beetje gastvrouw of -heer door de reiziger te woord te staan.
Breder werken doen we nu al voor bijvoorbeeld Connexxion. We controleren daar bijvoorbeeld de ruitensproeiervloeistof, vervangen lampjes, geven storingen en schades door, tanken de bussen af en rijden ze door de wasstraat.

Schoonmaken in het openbaar vervoer met een app
Bij een aantal opdrachtgevers werken de schoonmakers met een speciale ict-applicatie, de Mobi@lly. Schoonmakers van Hago Transport melden zich met de Mobi@lly digitaal aan en af, scannen de schoon te maken bussen en treinen, melden graffiti, storingen of gebreken en registreren hun werkzaamheden. Specifiek voor de Mobi@lly is de inspectiemodule waarmee ze registreren of de bandenspanning van de bussen nog voldoende is en of het oliepeil in orde is.
Mobi@lly geeft opdrachtgevers realtime inzicht geven in wat wanneer en hoe gedaan is. Gevolg: een betere communicatie en dienstverlening. En voor – waar het uiteindelijk om draait – een betere beleving.

Opdrachtgevers

Stations, treinen, vliegvelden. Hago verzorgt al vele jaren de schoonmaak in het openbaar vervoer. 365 dagen per jaar, 7 dagen per week en 24 uur per dag werken Hago-medewerkers op momenten dat het in de planning van de klant past. Zo werkt Hago onder meer voor de Nederlandse Spoorwegen, het Gemeentelijk Vervoersbedrijf in Amsterdam en Schiphol.

Graffiti verwijderen

Iedere week bekladden vandalen NS-treinen met 2000m2 graffiti. De illegale teksten en afbeeldingen zijn het spoorwegbedrijf een doorn in het oog. Aan Hago Transport de taak de rijtuigen zo snel mogelijk te ontdoen van deze ‘kunstwerken’. Een hele uitdaging >>