Menu
Zichtbaar Beter - Schoonmaakbedrijf Hago - dagschoonmaak

Zichtbaar Beter

Schoonmaak ooit een 9-tot-5-baan?

Schoonmaken wat nodig is. Schoonmaken op basis van de wensen van de gebruikers. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Hago laat in 2011 en 2012 vijftien klanten kennismaken met een nieuwe manier van werken: Zichtbaar Beter. Een combinatie van dagschoonmaak en resultaatgericht werken. 

Schoonmaker Nuray is sinds 1 mei 2011 betrokken bij de pilot die Hago draait bij Ericsson in Rijen. "Doordat ik overdag werk heb ik veel meer energie, dat geeft mij een goed gevoel. 's Avonds ben ik met mijn gezin, we kunnen samen avondeten. Dat hebben we de afgelopen 10 jaar bijna nooit gedaan. De kinderen genieten als ik thuis ben, we kunnen weer een gezin zijn."

'Wat kan ik voor u betekenen?'
De essentie van Zichtbaar Beter ligt in communicatie en het helder hebben van de wensen van de bewoners in een pand. Samen met de bewoner van het object bespreken wat er moet gebeuren. Nuray: "Je komt binnen bij de mensen op kantoor, wenst hen een goedemorgen en vraagt of je het bureau bijvoorbeeld kunt afnemen. Soms komt dat uit, soms niet. Dan sla je een keer over en pak je iets anders aan. Je kijkt zelf ook naar wat vuil is. Dat maak je schoon. Wat schoon is, sla je over. Het zijn simpele dingen, maar je merkt echt dat het werkt. Door afstemming wat er moet gebeuren, heb je veel minder klachten."

Naschrift: inmiddels draait de pilot bij Ericsson ruim een half jaar. De klanttevredenheid steeg van een 7,2 naar een 8,7. De schoonmakertevredenheid maakte zelfs een nog grotere sprong: van een 5,7 naar een 8,2. Alle reden dus voor u ons uit te nodigen om het concept te presenteren
>>


Kees van Ham (opdrachtgever Ericsson):
"Door het invoeren van Zichtbaar beter worden de uitvoerenden zichtbaar en de kwaliteit wordt beter" >>

Als het onze klanten en medewerkers behaagt...

John Hoenderkamp (opdrachtgever IFN Finance)
"Met Zichtbaar Beter kan je direct inspelen op de behoefte van de klant, daardoor wordt het direct Zichtbaar Beter." >>


Fatima (schoonmaakster bij IFN Finance)
"Ik ga nu met plezier naar mijn werk, ik ben blij. Ik vind het gezellig om te zien voor wie ik schoonmaak, ik kan een praatje met de mensen maken en krijg eindelijk waardering voor mijn werk." >>


Mooie praatjes, maar wat is Zichtbaar Beter en wat zijn de resultaten?