Menu
hago, schoonmaakbedrijf

Over Hago

Wie zijn wij

Hago groeide sinds 1943 uit van een klein, Limburgs familiebedrijf tot één van de grootste landelijke schoonmaakbedrijven in Nederland. Met meer dan 4.700 collega’s en ruime ervaring in schoonmaakdienstverlening en specialistische schoonmaak, realiseert Hago een omzet van 145 miljoen euro. We maken onder meer schoon in kantoren, onderwijs, grote publieke ruimten, transport en industrie. ’s Ochtends, ’s avonds en steeds vaker overdag.

Hago werd op 1 februari 1943 in Heerlen opgericht door Ton Goedmakers. Hij gaf het de naam Hago, naar zijn vader Harrie Goedmakers. De eerste klanten waren kleine bedrijven. Maar na een paar jaar haalde Ton zijn eerste grote klant binnen: de toenmalige Staatsmijnen, het tegenwoordige DSM. Vele klanten volgden en zo ontwikkelde Hago zich de afgelopen 70 jaar van een kleinschalig familiebedrijf tot een van de grootste schoonmaakbedrijven in Nederland. Toonaangevende klanten zijn onder meer ASML, Ahoy, DSM, GelreDome, Gemeentelijk Vervoersbedrijf Amsterdam, Hogeschool Zuyd, Lyondell, NS, Nuon, Provinciehuis Groningen en Schiphol.Verfrissend vanzelfsprekend
Hago strijdt voor een markt die recht doet aan de belangen van schoonmakers, leveranciers, intermediairs en opdrachtgevers. Een markt waarin schoonmakers met plezier werken en opdrachtgevers weer ouderwets kunnen rekenen op hun leveranciers. Een markt waarin alles weer als vanzelfsprekend goed geregeld is. Klanten die krijgen waarvoor ze betalen, medewerkers die voldoende ruimte krijgen om hun vak uit te oefenen en facturen die op tijd voldaan worden.

Vakmanschap
Wij onderscheiden ons in de markt door veel tijd en aandacht te besteden aan het vakmanschap van onze medewerkers. We doen er alles aan om vakmanschap weer hoog op de agenda te krijgen in de schoonmaakbranche. Een branche waarin rigoureuze efficiencyslagen en onnodige complexiteit de vrijheid van vakmanschap in de weg staan.Vebego
Hago maakt deel uit van Vebego International, een internationaal opererend familiebedrijf actief in facility services, personeelsdiensten, publieke sector en de gezondheidszorg. Ruim 100 bedrijven maken onderdeel uit van Vebego: naast Hago, bijvoorbeeld Tence Inzetbureau, Vebego Services, Alpheios, Assist en Care. Daarnaast heeft Vebego een groot aantal samenwerkingsverbanden en joint ventures. Met ruim 40.000 medewerkers is Vebego actief in Nederland, België, Zwitserland en Duitsland. De totale gemanagede omzet is € 1.065 miljoen.Vakmanschap

Skills: een podium voor jong talent
Hago is Official Partner van Skills Netherlands, de stichting die met vakwedstrijden bouwt aan het imago van vakmanschap. Met de overeenkomst profileert Hago zich als dé schoonmaakdeskundige binnen de branche.


In 2010 veroverde het Hago schoonmaakteam 3x goud op EuroSkills (de Europese kampioenschappen schoonmaak). Ook EuroSkills 2012 verliep met 2 gouden en een zilveren medaille zeer succesvol voor het EuroSkills schoonmaakteam.

Schoonmaker van het Jaar
Ieder jaar wordt tijdens de uitreiking van de Golden Service Awards de Schoonmaker van het Jaar Nederland gekozen. In 2008, 2011, 2013 en 2014 mocht een medewerker van Hago de prestigieuze prijs in ontvangst nemen.De 4 Hago-medewerkers die de afgelopen 7 jaar werden uitgeroepen tot beste schoonmaker van Nederland:
2008: Urben Schoester
2011: Angelie Dewkinandan
2013: Anja Beunk
2014: Marcel Soeteman