Menu
Schoonmaakster van het jaar Angelie Dewkinandan

Schoonmaakster v/h Jaar

Hago’s Angelie Dewkinandan verpersoonlijking van beleid Hago

Hago’s Angelie Dewkinandan (46) is eind februari 2011 verkozen tot Schoonmaakster van het Jaar. In een afgeladen Betty Asfalt Theater in Amsterdam maakte de jury van de Golden Service Awards de uitslag bekend. Uit handen van Nurtun Coskun, Schoonmaakster van het Jaar 2010, ontving Angelie een schitterende, kristallen bokaal. Volgens de jury onderscheidt Angelie zich door haar veelzijdigheid en betrokkenheid: “Ze beheerst het schoonmaakvak tot in de puntjes en laat bij uitstek zien dat schoonmaak ‘mensenwerk’ is.”

Angelie maakt schoon in een verpleeginstelling en bij Rentray, een jeugdgevangenis in haar woonplaats Lelystad. Naast haar reguliere schoonmaaktaken – die ze volgens de jury met veel enthousiasme en betrokkenheid uitvoert – leidt Angelie vrijwillig de jeugdige gedetineerden van Rentray op tot schoonmaker. Om bij terugkeer in de maatschappij met meer succes te solliciteren naar een baan in de schoonmaak. “De jongeren volgen mijn lessen met groot plezier. Hun motivatie is waar ik het voor doe.”
 
Concurrentie het nakijken
Het zijn vooral deze extra werkzaamheden bij Rentray waarmee Angelie haar concurrenten het nakijken geeft. De jury van de Golden Service Awards schrijft hierover in het juryrapport: “Hoewel Angelie niet is opgeleid tot lerares, gaat ze didactisch uitstekend te werk. Ze heeft geduld en weet met een dosis liefde haar leerlingen het schoonmaakvak goed bij te brengen.”

Verpersoonlijking van vakmanschap
“Voor Hago is Angelie de verpersoonlijking van onze twee belangrijkste beleidspijlers: vakmanschap en aandacht voor mensen”, concludeert directeur Ruud Danklof opgetogen. “Angelie is een echte vakvrouw die niet alleen haar kennis en kunde voor zichzelf houdt, maar zich actief inzet anderen op te leiden. Dit doet zij met een enorme betrokkenheid en warmte, wat haar tot een innemende persoonlijkheid maakt. Een terechte winnaar om trots op te zijn!”


Persbericht 'Angelie Dewkinandan van Hago Schoonmaakster van het Jaar 2011' >>