Menu
Code Verantwoordelijk Marktgedrag congres - schoonmaakbedrijf Hago

Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Samen met ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) is Hago verheugd met het tot stand komen van de unieke Code Verantwoordelijk Marktgedrag in de schoonmaak- en glazenwasserbranche. Eind mei 2011 heeft minister Kamp van Sociale Zaken deze Code in ontvangst genomen in Den Haag. De Code Verantwoordelijk Marktgedrag is een gezamenlijk initiatief van zowel werkgevers, vakbonden, opdrachtgevers als overheid.

Doel

De code heeft als doel de effecten van marktwerking op de arbeidsomstandigheden in de branche te verbeteren. In de code is vastgelegd dat betrokken partijen bij de aanbesteding niet alleen kijken naar de prijs, maar dat ook kwaliteit van de uitvoering van schoonmaakwerk en arbeidsomstandigheden moeten worden meegewogen.

Kentering schoonmaakbranche krijgt verder vorm
Hago Directeur Paul van Bree: “Het is bijzonder dat de dialoog tussen betrokken partijen vandaag de dag heeft geleid tot een code die niet alleen door de branche, maar ook in de volle breedte door overheid en opdrachtgevers wordt gedragen. Wij zijn dan ook bijzonder blij dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt om een kentering in de schoonmaakbranche te bewerken die nodig is om vakmanschap terug te brengen op de werkvloer. Dat betekent wel dat we allemaal onze verantwoordelijkheid moeten nemen transparant te durven zijn over het naleven van de code voor een gezonde markt en elkaar hierop moeten aanspreken zonder angst voor verlies van een opdracht. Die uitdaging gaan we graag aan.”

Lees hier de integrale tekst van de code >>

Meer over de code
Website OSB (Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten) >>
Website Code Verantwoordelijk Marktgedrag >>