Menu

Bestemming Lissabon

De weg naar Lissabon in vogelvlucht

In Lissabon staan jonge talenten uit heel Europa tegenover elkaar. Talenten die hebben bewezen de beste te zijn in hun vak in hún land. Hoe zij zover zijn gekomen? We nemen u mee in vogelvlucht…

Nederlands Kampioen
De verkiezing van de Nederlands Kampioenen Schoonmaak vond begin dit jaar plaats tijdens de Vakbeurs Facilitair in Den Bosch. Tijdens dit NK toonden Lindsay, Haldun en Koen zich meester in hun vak: schoonmaken. Ze toonden hun bekwaamheid tijdens uiteenlopende opdrachten, zoals het conserveren van vloeren, het schoonmaken van een verpleegkamer, treinstel of kantoorruimte. Een prachtige demonstratie die liet zien dat schoonmaken een vak is, waarvoor gedegen opleiding vereist is. Ook lieten de wedstrijden zien welk kwaliteitsniveau partnerorganisatie Hago stelt aan haar schoonmaakmedewerkers. 

‘We gaan absoluut voor goud!’

Intensief trainingsprogramma
Sinds de verkiezing tot Nederlands Kampioenen heeft het drietal een intensief trainingsprogramma achter de rug. Zo verscheen het team met demonstratievakwedstrijden op SkillsMasters in Ahoy Rottedam. Tijdens branche-evenement ISSA/Interclean lieten onze schoonmakers facilitair Nederland kennismaken met hun vakmanschap. En ook op hét relatie-evenement van Hago dat geheel in het teken stond van vakmanschap kon het team niet ontbreken. Met verpletterende demonstraties lieten zij zien dat ze klaar zijn voor de Europese concurrentie.

Team Nederland
Het team heeft zich niet alleen gericht op schoonmaakvaardigheden. Ook zijn vanuit Skills Netherlands flink wat trainingsdagen en weekenden georganiseerd met het complete ‘Team Nederland’: de 42 Nederlands Kampioenen uit verschillende vakgebieden. Klik hier voor een overzicht van de 42 teamleden en hun belevenissen in aanloop naar Lissabon.

Bestemming bereikt
Op 7 december reist het complete team af naar Lissabon om zich klaar te maken voor de Europese finale. Van 9 tot en met 12 december strijden zij tegen Europese ‘concurrenten’ uit hun eigen vakgebied. Deelnemer Haldun staat alvast op scherp: “De concurrentie is groot, maar we zijn goed voorbereid. We gaan absoluut voor goud!” 


Naschrift
EuroSkills is enorm succesvol verlopen voor het Hago schoonmaakteam. Ze behaalden de maximale score en namen drie gouden medailles mee naar huis. 
Lees meer >>